Deputatul sucevean Cătălin Nechifor, vicepreședinte ProRomânia, a participat la dezbaterea privind legea prin care se elimină pensiile speciale, unde a prezentat propunerea formațiunii politice din care face parte, prin care parlamentarii să renunțe la pensiile speciale, printr-un act semnat la notariat, iar impozitarea pensiilor speciale să fie făcută riguros.

„În urmă cu o lună am votat legea prin care dublam alocațiile. Așa, și… s-a întâmplat ceva? Am votat acum doi ani legea privind Autostrada Unirii. Și… s-a întâmplat ceva? Am votat și legea pentru Autostrada Nordului. La fel, nimic!
Astăzi PSD-ul elimină pensiile speciale, mâine PNL-ul își asumă două tururi la primari și vor trece și una și alta. Abia aștept să îl văd pe domnul Orban, să spună cum Parlamentul blochează activitatea Guvernului, că trec toate, așa ca prin brânză”, a transmis deputatul sucevean.

Cătălin Nechifor le-a explicat parlamentarilor și care este singura soluție prin care pot renunța la pensia specială.

„Noi, cei din Pro România, sugerăm să luăm o foaie de hârtie, toți cei care suntem parlamentari și să scriem o declarație pe propria răspundere că renunțăm la pensia specială, iar această hârtie, validată în notariat, este singura modalitate prin care noi, parlamentarii, renunțăm la pensia specială. Altceva nu există. În plus, soluția pe care o propune Pro România este ca impozitarea pensiilor speciale să fie făcută riguros, plecând de la un prag acceptat, discutat și asumat. Restul e vânare de vânt, e doar politică”, a conchis deputatul Cătălin Nechifor.

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, 28 ianuarie, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, cu 247 voturi pentru, niciun vot contra şi 21 abţineri.
Proiectul prevede eliminarea tuturor pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.