Deputatul PSD de Suceava Cătălin Ioan Nechifor, membru al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților pentru relația cu UNESCO, alături de colegii parlamentari ai aceleași comisii au vizitat Parcul Natural Porțile de Fier, pentru a analiza dacă acum e momentul oportun ca parcul natural să devină rezervație  a biosferei, în cadrul patrimoniului universal UNESCO.

„Se pare ca încă sunt multe asperități locale între părțile implicate ca parteneri, de aceea cred ca mai înainte ar trebui ajuns la un numitor comun. În tot cazul prezenta noastră, a celor din Comisia UNESCO sper sa fi fost de bun augur și sa deschidă calea spre un dialog real, care sa aibă în vedere și mediul și natura, dar și dorința legitima a oamenilor de a avea dreptul la dezvoltare acum. Cel mai sever handicap este lipsa unei autostrăzi, așa ca și în cazul Sucevei, faci cu mașina circa 6 ore din capitală până la aceste regiuni periferice care sunt una peste alta și frontiera externă a Uniunii Europene, Carasul și Mehedinți cu Serbia și Suceava pentru Ucraina”, a declarat Nechifor.

Împreună cu membrii comisiei s-au aflat prefecții de Mehedinți și Caraș Severin, parlamentari din cele doua județe și aleși locali din consiliile județene și consiliile locale parte a parcului natural.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.