Ioan Cătălin Nechifor, liderul PRO România Suceava, critică guvernarea PSD după ce, în cadrul ședinței de luni, 14 octombrie, Guvernul a alocat suma de 1,4 miliarde de lei pentru comunitățile locale.

Nechifor a precizat că PSD s-a predat cu arme și bagaje, după ce săptămâna trecută promitea marea cu sarea aleșilor locali.

 „Au adoptat o hotărâre de guvern, despre care au discutat și la CEX-ul de la Fălticeni, din 14 august, în prezența prim ministrului Dăncilă și a miniștrilor Teodorovici și Fifor. Față de ce au promis atunci, când, pe bună dreptate primarii erau foarte nemulțumiți, astăzi lucrurile stau fix invers. Dacă PSD are la nivelul județului Suceava 63 de primari din 114, iată că la repartizarea de fonduri de astăzi primesc bani doar 26 de primării social democrate. Liberalii, pe de altă parte, în condițiile în care au doar 45 de primari, au luat banii guvernului 27”, a spus Nechifor care a mai adăugat că nevoile primăriilor sucevene sunt foarte mari, iar repartizarea făcută de guvernul social democrat este incalificabilă.

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava i-a acuzat pe actualii lideri PSD că primarii au fost vânduți și persoana lor a primat în detrimentul intereselor meschine și de moment.

„Și mai zic unii dintre liderii PSD că noi suntem de vină! I-ați vândut și pe primari așa cum ați făcut unii dintre voi întotdeauna. V-a interesat persoana voastră și cine pe cine pune pe listă. Ați pus PSD-ul pe butuci și sunt sigur că îl veți duce în continuare la vale. La nivel de județe, Suceava e undeva spre mijlocul clasamentului, în condițiile în care suprafața e a doua din țară, iar numărul de localități este foarte mare”, a adăugat Cătălin Nechifor.

Deputatul sucevean a precizat că mai bine nu ar fi dat nimic la rectificare, decât să facă o astfel de diferențiere. De asemenea, acesta a mai spus că disproporția dintre PNL și PSD, făcută chiar de PSD, este de necalificat.

Județul Suceava a primit 54.920 lei, fiind la jumătatea clasamentului, în timp de Bacău are alocată suma de 62.178; Constanța 60.289, Dâmbovița 49.447, Dolj 48.728, Maramureș 64.413, Prahova 68.817.

Există primării PSD în județ care se află la limita funcționării și care nu au primit niciun ban!

În altă ordine de idei, liderul Pro România, a explicat că foarte mulți primari PSD din județul Suceava sunt nemulțumiți și, cu siguranță, vor opta, fie pentru PNL, fie pentru Pro România.

„Nimeni nu a fost să le explice care este situația. Nici de la PNL și nici de la PSD. Când eram președinte de CJ, lucrurile nu stăteau așa, ci erau altfel gândite. Îi chemam pe toți la Consiliul Județean și discutam”, a spus Nechifor.

Pe de altă parte, deputatul sucevean a precizat că poartă discuții cu primarii din județul Suceava despre viitoare adeziuni în Pro România, întrucât în România și în Suceava nu este doar electorat de dreapta, ci și de stânga, iar partidul lui Ponta poate reprezenta o opțiune viabilă și sigură.

„Am și eu discuții cu aleșii locali și, cred că mare parte dintre ei vor face pasul către Pro România, pentru că sunt de centru stânga și cred în continuare că Victor Ponta și Pro România pot să fie o soluție pentru ei”, a conchis Nechifor. 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.