Deputatul Ioan Cătălin Nechifor a informat că, pe lângă educație și locuri de muncă, SĂNĂTATEA este în mod clar o prioritate pentru Pro România și așa ar tebui să fie pentru toate celelalte partide politice. Astfel, deputatul sucevean a subliniat că trăim într-adevăr într-o perioadă complicată cu un inamic invizibil, despre care știm foarte puține lucruri și, din păcate, România s-a mișcat foarte rău.
„Am pierdut timp esențial peste vară, când autoritățile, guvernul, cei responsabili nu au făcut mai nimic. Nu au deschis spitale, nu au creat paturi pentru ATI-uri, nu au venit cu soluții și atunci, Pro România vă spune că soluția nu trebuie să o inventăm noi, o vedem aplicată și în Slovacia, care a făcut testare în masă pentru foarte mulți locuitori. Aproape toți cei 5 milioane de locuitori din Slovacia au fost testați și deja sunt rezultate pozitive.
Austria, recent, ia aceeași măsură pentru 9 milioane populație, nu văd de ce România nu ar putea lucrul acesta? Atenție! În condițiile în care testul covid, de care vorbim, test de masă împotriva covid-ului, costă și foarte puțin. Costă de 10 ori cel puțin, mai puțin decât acest test covid standard, testul Real Time PCR”, a declarat deputatul Ioan Cătălin Nechifor.
Acesta a adăugat că Pro România spune, în primul rând, că România trebuie să facă o testare în masă astfel încât să putem limita răspândirea virusului în societate.
„Trebuie, în al doilea rând, să asigurăm resurse financiare ca fiecare român să poată deconta acel test la stat, fără să îl mai plătească din buzunar, plătim suficiente contribuții la sănătate ca să mai plătim și în plus ceva.
Și numărul trei, foarte important! În condițiile în care nu avem încredere în vaccin, în condițiile în care sunt foarte multe necunoscute la nivel mondial, în condițiile în care România nu produce mai nimic este obligatoriu să găsim soluții interne.
Soluția propusă de Pro România este să creăm o bancă, o bancă de antigeni, o bancă de anticorpi. Să găsim formula de anticorpi prin care să ajutăm oamenii, să îi determinăm, să îi stimulăm pe cei care au trecut prin boală să doneze sânge. Din sângele celor care au anticorpi facem plasmă iar cu aceasta tratăm persoanele care sunt cazuri grave de covid.
Tratăm oameni, salvăm vieți și aceasta este soluția Pro România pentru sănătate: testare, gratuitate și banca de antigeni, ca să putem fi pregătiți pentru viitorul apropiat”, a subliniat deputatul Pro România Ioan Cătălin Nechifor.
Publicat de SC SVL MEDIA PRODUCTIONS, la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.