Cătălin Nechifor deputat Pro România de Suceava susține ca alegerea președintelui de Consiliu Județean ar trebui să fie făcută în continuare prin vot indirect și nu uninominal așa cum prevede OUG 40/2019.

Nechifor consideră că votul uninominal nu este o variantă bună deoarece acest mod de alegere a președintelui poate duce la „beția puterii” și la tentația de a deveni stăpân absolut.
Fostul președinte al Consiliului Județean în perioada 2012-2016 a spus că deși a condus 37 de consilieri județeni, iar dintre ei doar 11 erau aleși județeni PSD, în majoritatea ședințelor a fost nevoie de negocieri și compromisuri pentru ajungerea la obținerea majorității.

„Cred că și la domnul Flutur a fost vizibil comportamentul său în mandatul 2008-2012 și cel de acum. Chiar vreau să-l felicit pentru că s-a potolit foarte mult în perioada 2016-2020, s-a schimbat destul mult. Acum nu știu cât va dura schimbarea pentru că doi ani și ceva i-a dus având putere centrală PSD, iar un an a avut la dispoziție guvernul său, Cioloș, fostul său șef de cabinet. Acum are din nou guvernarea sa și sper să rămână un om echilibrat și atunci când face repartizarea de sume, să nu mai țină cont de culoarea politică a primarului ci să fie neutru”, a afirmat Cătălin Nechifor.

Președintele PRO România, deputatul Cătălin Nechifor a arătat că săptămâna viitoare când va merge în Parlament are mandatul Pro România să discute cu celelalte partide să ajungă la o formulă de compromis.

„Vom avea discuții săptămâna viitoare în Comisia juridică și voi prezenta aceste argumente și sper să înțeleagă și colegii să aducem un profil mai sănătos în administrația publică județeană. Odată fiind ales dintre consilieri are un altfel de respect, simți votul mai puternic din partea colegilor tăi și poți construi o majoritate care să fie funcțională”, a spus Nechifor.

Totodată, liderul PRO România i-a cerut președintelui PNL Suceava, Gheorghe Flutur să fie mai bând cu liderul PSD, senatorul Ioan Stan.

„Poate îi face și domnul Flutur un cadou domnului Stan. Îl rog să fie mai blând cu domnul Stan așa cum a fost și domnul Stan trei ani de zile cu el, l-a lăsat în pace, și-au văzut fiecare de „treabă” s-au tolerat, au făcut blat. Acum tot îl ceartă zilnic. Nu-i frumos sunt oameni în vârstă, iar părul alb ar trebui să însemne ceva”, a conchis deputatul Pro România Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.