Deputatul Cătălin Nechifor, liderul organizației sucevene a Partidului Pro România, susține faptul că, este pe prima oară, după mulți ani, când rectificarea bugetară încă nu este adoptată de către Guvern.

Chiar dacă cifrele au fost publicate de pe data de 6 august (și nu sunt chiar încurajatoare) blocajul apare ca urmare a scandalului dintre palate – Victoria și Cotroceni – prin lipsa deciziei CSAT referitoare la bugetele ministerelor și instituțiilor din sfera de competență a securității și apărării naționale. Ar trebui să înțeleagă și președintele Johannis și premierul Dăncilă că și localitățile din România au nevoie de resurse financiare. Și așa sumele pe care guvernul le va repartiza sunt mici, mai ales în condițiile în care principiul după care se ghidează Guvernul este ca banii din 2018 să fie la nivelul anului anterior, dar nimeni nu a vrut să țină cont măcar de situația existentă că fondul de salarii a crescut în acest an”, a declarat Cătălin Nechifor.

Acesta a menționat și faptul că în acest an multe primării au nevoie de cofinanțare pentru proiecte europene și proiecte naționale, pentru drumuri, alimentări cu apă, canalizări, dispensare, școli, etc.
Pur și simplu, prin alocarea propusă, multe dintre primării nu doar că riscă să piardă finanțări nerambursabile, dar își vor închide porțile, la propriu, din octombrie, noiembrie. Am discutat aceste lucruri cu colegi din țară de la Pro România, situația e cam aceeași la nivel național și solicităm pe această cale Guvernului să respecte autonomia locală și din perspectiva alocării resurselor financiare pentru o funcționare și dezvoltare în parametri normali”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.