Deputatul PSD Emanuel Havrici continuă să ofere o atenție deosebită problemelor cu care se confruntă sectorul silvic din România. După discuțiile pe care le-a purtat la Suceava cu ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, Havrici a adus în atenția secretarului de stat din același minister doleanțele pe care le au cei din sistemul silvic din județul Suceava și din întreaga țară.

În prezența reprezentanților Regiei Naționale a Pădurilor și a directorului MAP Dănuț Iacob am discutat cu secretarul de stat din Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ilie Covrig, despre asigurarea legalității prin îmbunătățirea sistemului de urmărire a masei lemnoase, dar și despre îmbunătățirea legislației ariilor protejate. Sigur că am adus în discuție și necesitatea asigurării masei lemnoase pentru populație, pentru că este o problemă care se răsfrânge și asupra județului Suceava. Tot în discuțiile pe care le-am avut în cadrul comisiei am cerut sprijin și pentru industria lemnului din România și am subliniat faptul că asta ar însemna pastrarea a peste 220.000 de locuri de muncă, ceea ce înseamnă 3,2% din PIB-ul țării. Tocmai pentru că industria lemnului nu se află într-o situație bună am hotărât să căutăm soluții pentru a depăși acest moment”, a declarat deputatul PSD.

Emanuel Havrici a tras un semnal de alarmă și cu privire la birocrația care este un greoaie în acest moment, dar și cu privire la incapacitatea sistemului de urmărire a masei lemnoase de a face fața tuturor solicitărilor. Astfel, s-a hotărât ca prin măsuri legislative aceste probleme să își găsească rezolvarea.

De asemenea, o altă lege la care am fost inițiator aduce astăzi rezultate concrete: au început deja lucrările la primele perdele forestiere. Îmi exprim în continuare speranța că munca alături de noua echipă va aduce îmbunătățiri în sistemul silvic din România”, a conchis deputatul PSD.

Trebuie spus că deputatul PSD Emanuel Havrici vine cu o vastă experiență în domeniul silvic, îndeplinind ani la rând funcția de șef al Ocolului Silvic Stulpicani, acesta fiind și absolvent al Facultății de Silvicultură din Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.