Deputatul sucevean Emanuel Havrici a început anul cu dreptul. Acesta a vizitat chilia părintelui Ilie Cleopa din cadrul Mănăstirii Neamțului.

„În sfârșit am ajuns la chilia Părintelui Ilie Cleopa! Un an nou fericit tuturor!” a transmis deputatul sucevean pe pagina sa de socializare.

 

Prin aceasta  chilie au trecut mii de credincioşi din toate categoriile sociale, toţi folosindu-se de cuvintele pline de har ale unui monah cu doar patru clase de şcoală, dar absolvent al „universităţilor” pustiei şi insuflat de Duhul Sfânt.

De pe cerdacul din fața chiliei, Părintele Cleopa vorbea cu dragoste sutelor de credincioşi care îl căutau zilnic pentru a se întări duhovniceşte şi a găsi răspuns la problemele lor.

După plecarea la cele veşnice a părintelui, chilia, ca şi mormântul său, au devenit locuri de pelerinaj pentru cei care au nădejdea că Părintele Cleopa le este mijlocitor înaintea lui Dumnezeu şi după adormirea sa. Mulţi din cei care intră în chilia sa simt pace, bucurie şi duh de sfinţenie, ca şi cum părintele ar fi de faţă şi i-ar binecuvânta pe cei ce vin aici cu evlavie.

Chilia păstrează icoane, cărţi de rugăciune, epitrahilul, scăunelul de rugăciune, mătăniile, papucii, hainele şi multe alte lucruri ce au aparţinut Părintelui Cleopa.

Alături de chilia Părintelui Cleopa a fost amenajată o încăpere în memoria marelui duhovnic Ieroschimonahul Paisie Olaru, povăţuitorul său de taină.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.