Într-o perioadă în care se vorbește atât de mult despre anul istoric în care ne aflăm și în care au loc tot mai multe evenimente care să marcheze acest an, deputatul Emanuel Havrici s-a aflat la Viena, alături de românii de acolo. Împreună cu aceștia, dar și cu artiștii de la Ansamblul Folcloric „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței, acesta a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire.

„Altădată, strămoșii noștri ajungeau aici călare pe cai, noi de data aceasta am păstrat doar portul popular, tradițiile și, bineînțeles, bucatele. A fost o onoare să pot marca acest an istoric și la Viena, iar întâlnirea cu românii care trăiesc acolo a fost o reală bucurie. Am vorbit și aici despre Bucovina cu aceeași mândrie cu care vorbesc de fiecare dată când vine vorba despre acest tărâm binecuvântat”, a declarat deputatul sucevean.

Alături de membrii ansamblului s-a aflat și inspectorul adjunct al Inspectoratului Școlar Județean, Cristian Cuciureanu, precum și purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.