Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținută sâmbătă, 22 februarie, la sediul Organizației Județene, că de când a ajuns acasă la Suceava, a auzit o serie de zvonuri conform cărora PSD ar fi făcut blat cu PNL în ceea ce priveșe alegerile anticipate. Acesta a infirmat zvonurile și a subliniat că social democrații au aționat și au depus moțiunea de cenzură pentru că PNL a vrut să facă o serie de schimbări la legea alegerilor locale și nu pentru declanșarea anticipatelor.

„De câteva zile, de când am ajuns în Suceava, am tot auzit că PSD a făcut jocul PNL în Parlament, în sensul în care am depus acea moțiune de cenzură care a demis Guvernul și, prin urmare, de fapt, i-am ajutat ca să ajungă în situația de alegeri anticipate. Vreau să spun că noi am fost forțați în această privință pentru că Guvernul a venit cu o asumare în fața Parlamentului prin care propunea alegerile pentru primari în două tururi, ceea ce nu este bine, în acest sens am adus foarte multe argumente”, a declarat deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu.

Acesta a adăugat că moțiunea de cenzură depusă și adoptată de către PSD a deschis drumul pentru alegeri anticipate, însă președintele Iohannis a făcut doar o consultare de formă cu partidele politice, fără să se uite în structura Parlamentului și fără să se uite la partidele care au venit și au propus o majoritate și un premier.

„Prin urmare, Iohannis a desemnat același prim-ministru care a fost demis. De fapt, el asta își dorea să vină în fața Parlamentului, să nu fie votat pentru declanșarea anticipatelor”, a explicat deputatul Eugen Bejinariu.

El a arătat că Partidul Social Democrat, în ultimii 30 de ani, de câte ori a fost la guvernare, a adus bunăstare românilor, a adus creștere economică, a mărit salariile și pensiile și a făcut lucruri benefice pentru cetățeni.

De altfel, Bejinariu a precizat că social democrații sunt cei care au făcut cele două PNDL-uri, prin intermediul cărora foarte multe primării din județul Suceava, dar și din țară, indiferent de culoarea politică, au reușit să facă investiții.

Pe de altă pare, deputatul sucevean a adăugat că formațiunea politică din care face parte a valorizat profesorii și medicii și a creat o stare socială bună.

„Am făcut și noi greșeli, dar nu putem să fim contestați pentru lucrurile bune pe care le-am făcut. Numai cine nu muncește nu greșește”, a subliniat Bejunariu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.