Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu i-a adresat o întrebare ministrului Educației, Ligia Deca, prin intemediul căreia i-a solicitat dă precizeze câte școli din județul Suceava au toaleta în curte.

Parlamentarul sucevean a precizat, în legătură cu situația grupurilor sanitare aflate încă în curte și nu în interiorul școlilor, ministrul Educației a declarant recent că există mai multe probleme, unele care țin de natura lucrărilor. În unele cazuri, nu este vorba doar de a realiza lucrările pentru a aduce grupurile sanitare în incintă. Este vorba și despre lucrări de consolidare care au nevoie de alte tipuri de fonduri, de alte tipuri de aviz. În acest caz, lucrările sunt mai complexe și atunci administrația publică locală trebuie să identifice soluții, uneori din surse de finanțare multiple.

„Încercăm să găsim o soluție în acest sens lucrând cu cei de la Ministerul Dezvoltării pentru niște programe de finanțare unificat, adică să nu aplice pentru două surse de finanțare pentru consolidări clădire principală și pentru a rezolva problema grupurilor sanitare neconforme. O altă chestiune ține de capacitatea efectivă a administrației publice locale. Cum administrația publică locală are în administrare clădirile, vă dați seama că ei sunt cei care trebuie să realizeze toate procedurile, inclusiv achiziția publică. Încercăm să mobilizăm autoritățile publice locale. De altfel, Ministerul Educației a avut în fiecare an în buget fonduri disponibile în acest sens. Este o muncă de echipă, deci nu vom reuși doar de la Ministerul Educației să rezolvăm problema. 

În această ordine de idei vă rugăm să ne precizati, in judetul Suceava, câte toalete aflate în curte au fost mutate în incintă, în ultimii 3 ani, într-un centralizator făcut  pe ordonatorii de credite. Astfel, câte prin implicarea financiară a Consiliului Judetean Suceava, câte prin implicarea financiară a consiliilor locale și câte prin implicarea financiară a Ministerului?

De asemenea exista scoli care nu au autorizatie sanitara de functionare si autorizatie ISU situatie fata de care va rugam sa ne precizati, pentru judetul Suceava, care sunt acestea?  

Față de această situație solicităm să  răspundeți la următoarea întrebare:

Câte scoli din judetul Suceava au astăzi toaleta în curte și când nu va mai exista această problemă și câte scoli nu au autorizatia sanitara si autorizatia ISU/PSI?”, se arată în textul întrebării.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.