Ieri, 29 martie, a început procedura de plată pentru aplicanții admiși la cea de-a doua sesiune a Măsurii 1 – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile.
Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a declarat că vestea bună este adusă de ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin – Daniel Cadariu, care continuă să se asigure că antreprenorii și profesioniștii români au parte de sprijin din partea Guvernului în această perioadă dificilă.
„17.369 de beneficiari au primit granturi de 2.000 euro în cadrul primei sesiuni, iar în această a doua sesiune numărul de aplicații a crescut, până la 33.555.
Plățile se vor face în două tranșe. Prima tranșă cuprinde plățile pentru aplicanții admiși cu numere de identificare în Registrul Unic Electronic (număr RUE) între 1 și 20.000. A doua tranșă de plăți se va efectua după terminarea etapei de evaluare a tuturor solicitărilor cu numere RUE între 20.001 și 33.555.
Aplicanții admiși care se încadrează în prima tranșă vor accesa modulul Contractare de pe https://granturi.imm.gov.ro/ , vor completa codul IBAN al contului curent al societății sau al contului bancar special creat pentru proiect și vor descărca contractul de finanțare generat. Acesta trebuie semnat electronic și, prin intermediul aceleiași platforme, trebuie retransmis în termen de 5 zile de la data transmiterii deciziei de acceptare. Subliniez necesitatea respectării acestui termen, pentru a evita respingerea cererii de finanțare”, a declarat deputatul Bogdan Gheorghiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.