Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu i-a dat replică colegei sale de la PSD, Mirela Elena Adomnicăi, care l-a acuzat pe președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, că își arogă merite care nu îi aparțin în ceea ce privește o serie de lucări ce se execută pe raza județului Suceava.
Deputatul liberal a subliniat că Gheorghe Flutur participă în postura de lider politic la ședințele coaliției de guvernare, acolo unde se decid liniile importante de finanțare și implementare de măsuri la nivelul țării.
„Citind declarația colegei mele, doamna deputat Mirela Adomnicăi, om cu o carieră politico-administrativă destul de consistentă, nu pot decât să apreciez implicarea domniei sale în problemele județului și să o asigur, în nume personal și în numele PNL, că sunt luate în considerare cu toată seriozitatea de către conducerea Consiliului Județean Suceava.
Din perspectiva politică a declarației, înțeleg faptul că filiala PSD Suceava caută să prezinte alegătorilor săi realizări proprii, dar nu trebuie minimalizat efortul susținut al domnului președinte Flutur de a valorifica în absolut orice fel potențialul de dezvoltare a județului.
Cred că trebuie schimbată perspectiva celor punctate de doamna deputat. Realizările lui Gheorghe Flutur în funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, prin dezvoltarea acestuia, promovare turistică, atragerea investițiilor, etc., sunt tocmai factorii care l-au propulsat în postura de lider politic de anvergură națională, care participă activ la toate deciziile coaliției.
Nu vorbim de arogarea unor realizări acolo unde dumnealui nu ar fi factor administrativ decident, ci vorbim de faptul că, săptămânal, participă în postura de lider politic la ședințele coaliției de guvernare, acolo unde se decid liniile importante de finanțare și implementare de măsuri la nivelul țării și de unde poate pleda mult mai bine cauza județului nostru. Și o face! Sper să ne învingem ego-urile politice și să recunoaștem atunci când cineva are rezultate bune.
Să nu ne regăsim în celebra și mereu actuala vorbă românească, aceea cu vecinul și capra (în cazul nostru, partenerul de coaliție).
Pentru că în orgolii ne-am putea măsura, dar în rezultate ba, aducându-ne aminte de faimosul program ”Utilități și Mediu”, PSD este ultimul în măsură să-l întrebe pe Gheorghe Flutur de ce se implică activ în aducțiunea de gaz metan în județul Suceava. De asemenea, alte exemple sunt blocarea centurii ocolitoare a Sucevei pe parcursul mandatului unui fost lider PSD și conduita de care PSD Suceava a dat dovadă atunci când, deși dețineau conducerea județeană și guvernarea, liderii PSD locali au lăsat ca Suceava să fie printre ultimele județe de pe harta intereselor Guvernului.
Important acum este să se realizeze cât mai multe obiective asumate, viața noastră să devină din ce în ce mai bună, să se întoarcă acasă din ce în ce mai mulți suceveni plecați pe alte meleaguri și să prosperăm. Dacă astăzi avem un lider local cu anvergură națională care poate pune Suceava în topul priorităților actualei guvernări, ar fi păcat să nu-i recunoaștem meritele și să-i minimalizăm eforturile”, a transmis deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.