Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a declarat că Comisia Europeană organizează, în această perioadă, evenimentul „Orizont Europa: Zile de informare privind misiunile UE”, misiuni care au scopul de a aborda unele dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă societatea în zilele noastre.
„Misiunea 100 de orașe neutre din puncte de vedere climatic și inteligente până în 2030, ce va fi abordată astăzi, 19 ianuarie, în cadrul evenimentului Orizont Europa, poate ajuta orașele să atingă obiectivul Pactului verde european de reducere a emisiilor.
Cred că este oportun pentru primarii orașelor județului să participe la eveniment și să ia în considerare înscrierea în acest proiect, care, în termeni mai practici, ar oferi cetățenilor un aer mai curat, un transport mai sigur, mai puțină aglomerație în trafic și mai puțin zgomot.
Misiunea își propune să implice autoritățile locale, cetățenii, întreprinderile, investitorii, precum și autoritățile regionale și naționale. Orașele participante vor fi susținute prin investiții pentru atingerea obiectivelor și vor acționa ca centre de experimentare și inovare, urmând a fi modele pentru toate orașele europene până în 2050”, a declarat deputatul sucevean.
Acesta a adăugat că neutralitatea climatică este un obiectiv al Uniunii Europene până în 2050, asumat prin Pactul verde european și în conformitate cu Acordul de la Paris. Orașele joacă un rol esențial în atingerea neutralității climatice. Deși ocupă numai 4% din suprafața UE, orașele găzduiesc 75% din cetățenii uniunii. La nivel global, orașele consumă 65% din energia lumii și reprezintă mai mult de 70% din emisiile globale de CO2. Astfel, atenuarea schimbărilor climatice depinde în mare măsură de acțiunile luate la nivel urban.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.