Fostul ministru al Culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, a precizat că Muzeul Național de Artă Contemporană al României a primit, din partea Ministerului Culturii, un buget de 2 milioane de lei pentru a desfășura anul acesta o nouă sesiune de achiziții de opere de artă.
„Mă bucur că inițiativa pe care am avut-o în 2020, când am reușit, după 12 ani, să deblochez achiziția de artă contemporană, este reluată acum de Ministerul Culturii. Prin pasiunea, angajamentul și determinarea lor, artiștii români creează opere de artă unice și trebuie susținuți de statul român.
Sper ca această sesiune să aibă cel puțin succesul celei desfășurate în urmă cu doi ani, când au fost achiziționate 167 de lucrări, semnate de 100 de artiști, la care s-au adăugat 13 creații donate muzeului. Toate au putut fi admirate în cadrul expoziției «După 12 Ani. Producția Artistică din România în 180 de Lucrări» și sunt în continuare accesibile publicului printr-o serie de expoziții la sediul MNAC și în țară”,  a declarat deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu.
Termenul limită de înscriere pentru participarea la această sesiune de achiziții este 9 septembrie 2022, iar cei interesați pot găsi toate detaliile necesare accesând linkul https://bit.ly/3bQCcx7

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.