Deputatul PSD de Suceava, Emanuel Havrici, membru al Comisiei de Agricultură, Silvicultură şi Servicii conexe, a declarat că, marți, 12 iunie, a trecut de comisia din care face parte,  proiectul legii prin care se vor putea transfera în administrarea Primăriei Suceava Parcul Şipote şi Păduricea Zamca .

Havrici a explicat că lucrurile au durat mai mult întrucât această legea trebuie să fie aplicabilă oriunde în această ţară.

 „Ne-am dorit să găsim cele mai bune soluţii ca municipiul Suceava să poată prelua în administrare aceste terenuri și suntem bucuroși să putem anunța că acest proiect mai are un singur pas de trecut: plenul Camerei Deputaților”, a declarat deputatul PSD.

Ca urmare a acestei iniţiative, 148 ha din parcul Şipote şi din pădurea Zamca vor trece în administrarea Consiliului Local al Municipiului Suceava. Acesta are dreptul de a face investiţii doar pentru amenajări de agrement, în zonă fiind interzise construcţiile şi dezvoltările edilitare.

Printre inițiatorii acestei legi se află, în afară de deputatul Emanuel Havrici, președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, deputatul PSD, Alexandru Rădulescu, deputatul PSD, Eugen Bejinariu, precum și deputatul Maricela Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.