Deputatul PNL Ioan Balan acuză coaliția de guvernare PSD-ALDE de minciună în formă continuată pe tema resurselor bugetare pentru plata salariilor angajaților din sectorul public și avertizează că militarii nu sunt singurii care vor avea de suferit pentru că Dragnea și Tudose se împăunează și nu recunosc dificultățile financiare.

Pe mulți i-a surprins anunțul Ministerului Apărării, prin care s-a făcut public faptul că ministerul a rămas fără bani pentru a asigura drepturile legitime ale militarilor, în special a drepturilor privind chiria și norma de hrană. Pe noi, cei din PNL, nu ne-a surprins, pentru că încă de la aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017 am reclamat faptul că alianța PSD-ALDE nu a asigurat bani pentru salariile angajaților bugetari decât pentru primele 9-10 luni. Din păcate, atunci se pare că nu ne-a crezut prea multă lume, căci, perseverând în minciună, și Dragnea și Grindeanu, dar și Tudose s-au tot lăudat că nu mai au ce face cu banii.

Personal, nu am cunoștință dacă vreodată Guvernul nu a fost în situația de a nu plăti la timp salariile. Acest lucru nu s-a întâmplat nici măcar în plină criză economică. Dar, se întâmplă acum, când economia se află pe creștere economică puternică. Concluzia o putem trage cu toții! PSD și ALDE sunt profund incapabili să guverneze chiar și în condiții favorabili, să asigure bani de pensii și salarii. Despre investiții, nu are sens să vorbim, căci PSD nu a construit niciodată, nimic, atunci când s-a aflat la guvernare”, a declarat Balan.

Ioan Balan, deputat și vicepreședinte regional PNL acuză Guvernul Tudose pentru supra-impozitarea mediului privat și avertizează asupra faptului că, din ianuarie 2018, angajații din sectorul privat vor avea salarii mai mici.

Guvernul Dragnea 2 este orientat cu toată forța împotriva sectorului privat din România și nu se lasă până nu-l pune în genunchi. Introducerea de noi impozite, de noi taxe, majorări de accize, birocrație suplimentară în colectarea TVA vor împuțina firmele românești, deoarece mulți agenți economici nu vor putea face față acestor măsuri nocive. Nici angajații din sectorul privat nu au scăpat de incompetența cuplului Dragnea-Tudose.

Transferul contribuțiilor sociale doar pe umerii angajaților, le va diminua acestora salariul net, adică banii luați în mână, efectiv, chiar și cu aproape un sfert. Această pierdere de venituri, această înșelătorie, completată cu o creștere amețitoare a prețurilor, va aduce mai multă sărăcie pentru tot mai mulți români. Îmi este sincer groază să mă gândesc cum se vor finanța anul viitor administrațiile locale, atâta vreme cât bugetele lor au fost împovărate cu tot mai multe cheltuieli, pe care trebuie să le susțină cu aceleași venituri sau chiar cu venituri mai mici”, a mai spus Ioan Balan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.