Deputatul libe­ral Ioan Balan, acuză Guvernul Dragnea-Grin­dea­nu pentru faptul că a transferat toată povara promisiunilor electorale pe umerii administrațiilor publice locale, fără să le sprijine și financiar.

„Guvernul Grindeanu-Dragnea se face că nu pricepe faptul că sumele alocate administrațiilor locale pentru aceste creșteri salariale trebuiau operate în Legea bugetului și trebuiau să susțină aceste creșteri, pentru toate cele 12 luni ale anului. Au tăcut și au aruncat toată povara pe bugetele locale, care nu știu de unde vor scoate resursele financiare, în acest scop. La fel au procedat și în privința finanțării investițiilor publice care privesc investiții în școli, grădinițe, spitale sau drumuri. Toate aceste priorități investiționale ale comunităților locale se vor realiza dacă bugetul local are resurse pe care să le recupereze ulterior, fără un termen anume și dacă Guvernul de la București va vrea”, a declarat deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

Vicepreședintele PNL, ­de­putatul Ioan Balan, susține că bugetul propus de PSD nu va putea susține toate promisiunile și dă exemple concrete în care povara a fost transferată la primării și consilii județene

Cu toții am fost de acord că salariile profesorilor, ale personalului medical sau ale funcționarilor publici trebuie să crească substanțial, imediat, chiar din anul 2017, motiv pentru care actele normative în vigoare prevăd deja creșteri salariale încă din prima parte a anului. Noi, parlamentarii PNL, ne-am bătut să salvăm administrațiile locale de la acest iminent dezastru! Din păcate, amendamentele depuse de mine și colegii mei, parlamentari de Suceava sau deputați și senatori ai PNL, au fost respinse fără nici un argument! Avertizez Guvernul Dragnea-Grindeanu că modul în care au transferat tot efortul bugetar la nivel local, va accentua sărăcia în unele zone ale țării și vom auzi, cât de curând, de cazuri în care primării sărace vor intra în imposibilitate de plată. Prin bugetul pe anul acesta și prin ordonanțele de guvern de la începutul anului, nu fac decât să pregătească terenul pentru a șantaja primarii, atunci când vor solicita sume pentru echilibrarea bugetelor locale. Mi-aș dori ca parlamentarii PSD să privească primarii în ochi cu sinceritate și să le explice de ce au votat un astfel de buget” a mai afirmat Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.