Deputatul PNL Ioan Balan propune ca pe viitor programele multianuale de investiții să fie obligatorii pentru toate partidele politice care conduc România, fie la nivel guvernamental, fie la nivel local, asta dacă ne dorim ca în câțiva ani să avem infrastructură de transporturi, de sănătate sau de educație la standardele țărilor dezvoltate din Uniunea Europeană.

„Nu putem să dăm uitării atât de ușor faptul că timp de aproape 10 ani PSD a blocat aproape toate investițiile majore din România. În anul 2019, an de creștere economică, în loc să avem investiții record, am avut cele mai mici investiții de la aderarea României la Uniunea Europeană. Dacă astăzi suntem puternic furioși pentru că în Moldova nu avem autostrăzi, căi ferate rapide, spitale regionale sau școli noi, trebuie să ne amintim cum guvernele PSD au tăiat constant banii alocați investițiilor, risipindu-i pe tot felul de improvizații sau lucruri nefolositoare. Un caz de manual este chiar la Suceava, unde finalizarea centurii ocolitoare a municipiului a început în anul 2008, s-a construit în procent de 85% până în 2012 și a mai durat încă aproape 7 ani finalizarea a 15%, pentru că guvernele PSD au pus tot timpul piedici acestui proiect. Fără eforturile PNL, cred că și astăzi centura Sucevei era tot în construcție”, a declarat deputatul Ioan Balan.

Potrivit parlamentarului sucevean, acest gen de abordare a investițiilor publice o să dispară definitiv la Suceava cu un Guvern PNL, cu un consiliu județean condus de Gheorghe Flutur și cu primari liberali puternic acreditați de oameni ca să le schimbe viața în bine.

„Legislația noastră națională prevede foarte clar că proiectele majore de investiții trebuie elaborate pe etape de execuție și pe un calendar ferm de finanțare. Dacă acest mod de realizare ar fi fost respectat de PSD, astăzi Moldova ar fi avut și infrastructură de transporturi și de educație sau de sănătate, dar și utilități de calitate pentru locuințele oamenilor. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, PNL are sarcina deosebit de dificilă de a recupera în scurt timp toți anii pierduți cu PSD la conducerea țării”, a mai transmis liberalul sucevean.

Ioan Balan a precizat că are toată convingerea că în următorii 4 ani modelul anti-dezvoltare promovat atâta timp de PSD va dispărea.

„Trebuie să urmărim cu precizie termenele, să stăm tot timpul pe capul constructorilor și să urmărim calitatea lucrărilor și să avem în vedere să utilizăm cele 80 de miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile până la ultimul cent. La nivelul județului meu, Suceava, nu am nici cea mai mică îndoială că vom ajunge să finalizăm toate proiectele pe care ni le-am asumat în fața oamenilor, pentru care sucevenii ne-au acordat o încredere uriașă. Pot să garantez că orientarea județului Suceava, dar și a țării, către dezvoltare și investiții ne va aduce îmbunătățiri vizibile ale calității vieții, pe care le așteptăm de 30 de ani”, a conchis deputatul Ioan Balan.

 

One Response

 1. Cuviosul_Sectarie

  Dacă acest butoiaș de kkt cunoscut sub numele comercial de Nelu ,ar fi candidat la el,la Hilișeu Horea&Kloshka&Krishan,din județul Botoșani,nu ar fi obținut voturi nici de la comunitatea de rromi din localitate,de care aparține genetic&spiritual,deoarece și aceștia au emigrat ,ca și susnumitul ,ca să-i fericească pe alții, de prin UE…Acuma iese el și-i învață pe „bucovineni” cum e cu economia,cultura,agricultura,învățământul,el care a sărit de la vânzarea de vodca contrafăcută și mici din carne cu origine dubioasă la piața mică,direct în politica mare,cu un mic stagiu de informare și raportare pe la interlopii de Suceava,de pe lângă duiosul Baia și omologul său spiritual Șerșeniuc… Precum și de pe lângă omul care s-a pensionat de două ori de la SRI,odată ca colonel și a doua oară ca pastor-șef pe regiunea penticostală de nord-est,numitul Șerban Costache,de la care a învățat ,ca între gradele superioare,multe chestii utile ,pe care nu apucaseu să le învețe de la creatorul său anonim,cel care i-a dat cam pe fugă basca,așa erau vremurile,apoi a plecat și el de pe prispa căsii… Nelu care avea o problemă cu studiile,le-a rezolvat pe cele de bază ușor,a facut unele identic naturale,câteva clase de liceu ai zice că numai el știe ezact unde (deși știm și noi unde nu le-a făcut…)apoi bacalaureatul luat manu militari,că doar nu era dumnealui atât de prost încât să-l dea,nu să-l ia,vasăzică, cu bacalaureatul atribuit,poate retrocedat de la rezerva de stat pentru militarii din teatre,cum zicea cuviosul Petrov… A mai făcut,și ce amai făcut el? A contribuit decisiv la scoaterea din merde a crucișătorului dreptei românești de la Suceava,gauleiter Flutur,care avea,la un moment dat,cca 4 (patru) dosare căptușite cu concluzii ale Curții de Conturi,de s-a scremut binișor și efendi procoror Dâmbu să-l scoată basma curată, de l-au nupuit,după cum a fost ordinul de serviciu ,că să-l scoată,atât pre el cât și pe kliuppa sa,spre cele necesare… Dar cum a contribuit Nelu? Nelu a avut ingrata sarcină să se lupte cu partea nesănătoasă din organe,drept pentru care s-a suit în comisia de control a SRI ,în vremurile lor de glorie și s-a scremut și el să rămână,acolo unde trebuia,numai coperțile de la dosarele lui herr Ghitza,să se spele pe cap cu ele Gavrilă, arondat la niște looseri de la aceleași organe,cu cominco-ul său,cu tot…Care s-au și prescris, iar din din cauza stressului și traumei suferite a ajuns gauleiter Flutur,la al treilea mandat,așa buhăit și așa de cutare,mă-nțelegi,că nu mai e ca când a intrat in politică,băiat subțirel,animat de cele mai bune intenții,adecă atât de bune pre cât poate avea un pădurar scăpat la drujbe&kliupe…
  Si ce-a mai făcut domnul Nelu? Domnul Nelu a vrut să ne fie primar,că tot avea batalama de bukovinean confecționat,însă în ultimul moment s-a temut să nu iasă la iveală toate alea de mai sus,plus alte chestii,de studii,de avere,cum a ajuns el doctor în ceva la Dunărea de Sus&deJos,impreună cu fericitul Dâmbu,cum și-a umplut cam o foaie format A3 cu titluri academice pentru care il invidiază și infatigabila iapă de regiment cu studii de rusă comercială la Lomonosov,o universitate ,se pare,din Berlin…
  Acuma,că tot zice el una-alta despre cele 10 fericiri liberale care fuseseu inăbușite de către dușamanii săi și ai lor,pesediștii..
  Nene Nelu,fii atent aici,nu e nevoie nici de multe studii,numai de un pic de IQ,ceva peste 80,nu mult.. In perioada asta pe care o invoci dumneata,sub guverne mai mult pesediste,Flutur a avut două mandate de președinte al CJ al PDL…Lungu este la al koișpelea mandat,cred ca nici el nu mai știe exact al câtelea…Unul a dus județul pe locul 41 din 43 la calitatea vieții iar celălalt a făcut din Suceava o comună mai mare,comparabilă cu orașele Vicov de Sus,Milișăuți,Cajvana…
  Dacă voi nu puteți lucra altfel decât sub guverne pedeliste,de ce mai candidati,de ce nu vă dați demisia? Dacă începeți ceva,sub auspicii pediste,de ce nu le și terminați,cine v-a oprit să terminați voi șoseaua de centură a Sucevei,pârtia de schi de la Câmpulung? Flutur aprinde gazul la Moara după ce a blocat (știi prea bine cum!) proiectul ”Utilități și mediu…” care ar fi adus gazul acum vreo 15 ani până la Vatra Dornei! In afară de „restaurarea” gării Ițcani care e mai gunoi acuma decât inainte de restaurare,ce ați dus până la capăt? O să vă dea guvernul liberal corcit cu elemente din USR fonduri cam pe când va zbura porcul,că Lungu vorbește pe șleau despre ,exclusiv,fonduri europene,ceea ce, la el, este semnul sigur că va apela,din nou,la frecțiile cu fonduri norvegiene și elvețiene…
  Defectul nu este numai la trio-ul „Cei trei porcani” (purceluși au fost…),defectul este la cei care i-au creat,ingineri de lemn,de clei,de fiare,de pe la organe cei care și-au amintit brusc că ei nu au făcut școli militare,au fost făcuți ofițeri fiind luați cu arcanul în timp ce dormeau la locul de muncă,ei erau de fapt de partea a bună a Securității,ei și-au amintit direcția în care se face semnul crucii,toți au avut bunici sau cumetri prin alianță care au fost liberali sau țărăniști,iaca au confecționat și ei purtători de bască care ne învață cum se orice,de la mamaligă,la politică,la invățământ…Cum e sacul e și peticul se zice,tusea și junghiul,iar la broșura despre purtarea băștii scrie că între confectioneur și confecționat exista,fatalmente,o obligatorie compatibilitate! Ca să fie mai limpede: Herr Ghitză -col(r),quasidomnul Nelu (care poate avea ce grad dorește el…) și ,poate,și veșnicul primar Ion,care nu poate să fie mai mult decât plotoner,din motive lesne de înțeles,asupra cărora nu insistăm,sunt așa cum sunt și confectineurii lor,adică la fel de inteligenți,de canalii,de hoți,de săraci cu duhul,de doctori în șmekerii,de medici pe liste kovidale,de slugi nemțești&rusești… A nu se înțelege că in partea cealaltă,opusă,pentru rațiuni tactice,situația ar fi altfel – ei au fost confecționați de o altă ramură care s-a dovedit seacă,scormonitoare prin CUASC-uri și depozite de la „Stefan Gheorghiu”,doar un pic mai acomodați cu despărțirea in silabe…
  Mai era un pic și ni-l făceau pe quasidomnul Nelu universitar,pe teren erau oarece tatonări în acest sens,să nu uitați cum ieșea el ca cucul din ceas și se pronunța,gradual,asupra problemelor din invățământ… La așa un CV greu de titluri academice,putrefiat de cultura ca Hagienuș din „Bietul Ioanide”,a fost la un mm.,la lungimea autostrăzii lui Mandachi,să ne pricopsim cu noua viziune a PDL despre omul nou,care dă cu bâta-n capul pesediștilor,cf. Orban,să avem și noi o universitate adevărată,cu Nelu decan pe la vreo facultate cu profil de mici și vodcă dar și cu medicul Flutur pe la nascânda facultate de medicină și pe Augustin Zegrean la facultatea de drept,aflată și ea în chinurile facerii!
  Timpul nu-i pierdut,bine că v-ați orientat la vot și la mercato de primari…

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.