Ioan Balan, deputatul PNL de Suceava, cere ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, clarificări privind investițiile anticipate la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”.

Ioan Balan, deputat PNLBalan subliniează că, printre investițiile prioritare cuprinse în MasterPlanul General pentru Transport se află și aeroportul din Suceava, care este încadrat în prezent, în categoria «regional mic», cu obiectivul transformării acestuia, în aeroport regional. Astfel, se dorește o creștere consistentă a numărului de pasageri pe cursele interne și externe.

„Problema cea mai importantă cu care se confruntă acest aeroport îl reprezintă numărul redus de curse operate zilnic/săptămânal, susținute doar de către compania Tarom, care sunt maximum de cinci pe săptămână”, a declarat Ioan Balan.

Județele deservite de acest aeroport au un procent semnificativ de populație plecată la muncă în afara României. Astfel, aceștia prezintă un potențial uriaș de pasageri pentru aeroportul din Suceava.

Deputatul de Suceava dorește precizări din partea ministrului Transportului privind modul în care se poate implica, pentru ca numărul curselor interne, dar mai ales externe, să crească pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”. De asemenea, deputatul dorește precizări referitor la măsurile pe care ministrul le consideră oportune, pentru ca o creștere a numărului curselor externe, să nu afecteze cursele interne operate de Tarom, care sunt vitale pentru populația deservită.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.