Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a transmis premierului Florin Cîțu o solicitare privind realizarea Autostrăzii Moldovei – secțiunea Pașcani-Suceava-Siret – regim de autostradă și finanțare prin PNRR.

Acesta a subliniat că a constatat cu profundă insatisfacție faptul că traseul Autostrăzii Moldovei, care ar trebui să meargă de la Ploiești și până la punctul de frontieră de la Siret, se mărginește doar la traseul Ploiești-Pașcani, urmând ca secțiunea Pașcani-Suceava-Siret să fie construită doar în regim de drum expres. Deputatul sucevean a precizat că o altă mare dezamăgire a fost informația potrivit căreia, între proiectele finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru componenta investiții în infrastructura rutieră, este propusă pentru finanțare numai secțiunea de la Ploiești la Pașcani, în timp ce finanțarea pentru Pașcani-Suceava-Siret este incertă.

„Vreau să ne aducem aminte faptul că atunci când am promis oamenilor construirea Autostrăzii Moldovei nu am precizat că aceasta se realizează doar până la Pașcani sau doar pe anumite bucăți. De asemenea, ne-am angajat ca proiectul Autostrăzii Moldovei să se realizeze de o manieră unitară și în același timp, nu cu întârzieri pe secțiunea cea mai îndepărtată. Chiar dacă guvernele PSD au elaborat un proiect greșit pentru Autostrada Moldovei, cred că este de datoria noastră să corectăm greșelile trecutului și să construim Autostrada Moldovei, așa cum am promis, până la Siret. În acest sens, vă solicit următoarele precizări:

 • Care este motivul pentru care actualul Guvern continuă, în mod greșit, să dezvolte proiectul Autostrăzii Moldovei doar până la Pașcani și nu până la Siret?
 • Care este motivul pentru care actualul Guvern nu a întreprins demersurile necesare pentru construirea secțiunii Pașcani-Suceava-Siret în regim de autostradă?
 • Care este motivul pentru care prin Planul Național de Redresare și Reziliență nu s-a propus finanțarea întregului proiect al Autostrăzii Moldovei, de la Ploiești la Siret?

Vă solicit insistent, domnule prim-ministru, domnilor miniștri, să revizuiți planurile Autostrăzii Moldovei astfel încât aceasta să aibă traseul Ploiești-Pașcani-Suceava-Siret și să întreprindeți demersurile necesare pentru ca finanțarea disponibilă prin PNRR să vizeze tot traseul autostrăzii, nu doar o parte. Consider că nu mai putem invoca la nesfârșit greșelile imense ale guvernelor PSD, ci avem datoria de a corecta problemele din anii trecuți și de a ne respecta angajamentele asumate în fața oamenilor”, i-a transmis deputatul Ioan Balan premierului României.

One Response

 1. Cosmin_Gută

  Umflatule,buhaitule,când te cuprinde ,uneori,excesul de foliculină de sub ochi, ca la toate kurvele PDL,uite cu ce poți să te dregi,cât de cât,ca să nu deraiezi de pe șină,că mult nu mai ai,deci:

  https://www.catavencii.ro/editorial/cel-mai-scump-dulap-din-istorie/

  O sa afli de aici cum este cu cele 80 de miliarde,însă,până citești tu ,ar fi bine să nu ne mai iei de proști,nu sunt toți ca tine și ca Herr Flutur… Până mai ieri nu vă incăpea pe gură că faceți „autostradă”,nu drum expres ,ați luat-o de la zero cu alți bani,alte studii de fezabilitate,Flutur s-a pozat lângă niște hărți mistificate in care conturul ,linia,care indica așa-zisa autostradă A7 era evidențiată gros,mai gros chiar decât obrazul vostru de vechi mincinoși penticostalo-pedeliști,iaca cum o să vă facem noi autostradă,nu drum expres,ba mai sărea dumnealui și peste graniță,făcea autostrăzi de la Marea Baltică la Marea Neagră…Și astăzi aflăm din gura dumitale,ca kuru,nu din goarna lui Flutur,că i s-a stricat muștiucu,că,de fapt,este sau va fi drum expres… Păi ,la cine s-a dus să se roage Flutur,la guvernul meu sau la al tău? Nu era el fericit că se cunoaște cu Cseke Atilla,îi făce ăla de toate,se știau din alte vremi,ca doi autonomiști ușă în ușă,gard in gard ?…
  I-au mai rămas niște uliți de asfaltat,câteva teme de dat pe goarnă,Panaci-Bilbor de inaugurat a patra oară,balurile gospodarilor și festivalul brânzei,al cetinei și al calului,pe secțiuni!
  Ocupă-te intens,pregătește-ți,mai bine, atuurile,poveștile tale despre diplome și studii,s-o crezi tu că a uitat cineva…
  Cu „autostrada A7”,cea care rămâne,de fapt,drum expres, să iasă fluturele si să dea din aripi,să explice cum l-a impiedicat PSD să mănânce kkt cu lopata sa de campanie,cum s-a poticnit el în ciuma roșie,ca de obicei,el a vrut să facă totul dar s-a răsturnat și i-au ieșit numai aspectele butaforice,de prostit proștii…

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.