Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a declarat că criza energetică severă, declanșată de agresiunea barbară a Rusiei asupra poporului ucrainean, continuă să afecteze aproape toate statele lumii. Cu toate acestea, grație analizelor făcute de actuala coaliție de guvernare, materializate în măsurile corecte adoptate de Guvernul Ciucă, populația și mediul economic vor putea să traverseze cu bine iarna care urmează.

„Nu spun că ne va fi ușor, însă, cu certitudine, în România lucrurile vor sta mult mai bine decât în multe alte state europene. Așadar, am convingerea că după această grea încercare și în contextul în care tot mai multe investiții în zona energetică se vor finaliza, prețurile la produsele energetice vor începe să se stabilizeze sau chiar să se reducă. Deja, pe piețele europene evoluția prețurilor confirmă această tendință.

Dacă îngrijorările noastre legate de facturile la energie au toate motivele să fie înlăturate, cred că atenția autorităților române trebuie să se deplaseze, cât mai rapid, către o altă zonă, cea a produselor alimentare. Din fericire, în România nu ducem lipsă de produse nici în magazine și nici în piețe. Ceea ce nu putem trece cu vederea este evoluția prețurilor la produsele alimentare de bază. Nu cred că aceste creșteri de prețuri sunt mereu justificate obiectiv. Dacă statistica oficială ne-a anunțat că rata anuală a inflației a urcat în acest an la 15,9%, cred că fiecare român a constatat că pentru produsele pe care le cumpără în mod frecvent creșterea de prețuri este mult mai mare. Pâinea, laptele, ouăle, uleiul vegetal, legumele și fructele, adică ce punem fiecare în coșul de consum, au avut creșteri de prețuri și de peste 40%, dacă nu mai mult și într-un timp de numai câteva luni. Este firesc ca, după o asemenea evoluție, românii să simtă că puterea de cumpărare a veniturilor lor este puternic afectată, iar așteptările lor de la autorități să fie imense. 

Apreciez faptul că actuala coaliție de guvernare se preocupă de majorarea punctului de pensie de la 1 ianuarie, că s-a luat decizia asupra majorării salariului minim brut la 3.000 de lei de la începutul anului și că se lucrează la implementarea de noi măsuri pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile, cu venituri reduse. Cred că ar trebui să ne uităm cu atenție și la clasa de mijloc, care suferă la fel de mult din cauza scumpirilor. 

Nu cred că avem ce reproșa Guvernului Ciucă, ci, dimpotrivă, cred că trebuie să apreciem că a reușit să protejeze o mare parte a populației în fața valului de scumpiri. Cu toate acestea, cred că se impune, în special din partea Ministerului agriculturii, mai multă acțiune și mai multe măsuri de sprijin pentru agricultorii români, pentru pătrunderea produselor românești pe piață și pentru o mai bună supraveghere a pieței, împotriva practicilor speculative la care apelează intermediarii. Producătorul român vinde în continuare la prețuri modice, însă consumatorul român plătește prețuri exorbitante, de cele mai multe ori nejustificate. Actualul ministru al agriculturii, care este apreciat pentru experiența sa în domeniu, ar trebui să se concentreze rapid și eficient pe aceste probleme urgente din sectorul alimentar”, a declarat deputatul Ioan Balan.

One Response

  1. mihai grigore

    : revista floare albastra = blue : functionar la stat _ salar + cupon de alimente + daca esti in armata sau politie o retea spartan _ ajutor de incalzire tot la time ches din banca_ un popor disperat de escroci catarati pe nivele _ daca esti de etnie si faci copii de la 12 ani si din ce a ramas prioritate _ in nord informatorii securitatii cu 80 zecistii sunt ” scriitori ” iar poetii au fost deja inmormantati aproape toti in frunte cu vasile taratanu si carmen veronica steiciuc _ : ciuca insusi s- a cataract la noi la pnl si – i trage precum basescu cu nana ori capitanul de la centrul militar mandache cu primul dictate ” ca are prioritate ala ” _ fals _ de iau prin consens politic deczii constitutionale _ odata , o fetita in class a 7 a a scris o poezie si public a to in revista scolara – mesajul din sa era ” esti cetatean al unei tari / deci cereti drepturile de la tara ta ” __ observation ca eu sunt ca si strabunul meu Stefan voevod – in popor : deci la nivel de presedinte afirmatia ca se day ajutoare de toate felurile catre toti cei napastuiti intr- in fel sau altul : presedintele este garantul constitutiei , al drepturilor si libertatilor fundamentale , all dreptului la viata _ Iar comportamentul din complexul comercial bucovina deasemenea nu e unul faciric dictat de capitanul de la centrul militar suceava mandache cu e reglementat de legislatia comerciala pe domeniu : deci daca vezi o femeie batrana _ napastuita de o gramada de astfel de draci nu ezita sa pui totul in masina ta ciuca – da-i si si o cutie de alimente din ajutorul UE : 17 November _ blue page _ the white house in old world _ mihai grigore – poet.editor.scientist _ sakespeare in albastru „_ 2h55’_ 2022 :

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.