Deputatul din Colegiul Uninominal numărul doi, Ioan Balan, a menționat într-o interpelare adresată ministrului Transporturilor, Dan Marian Costescu, faptul că România continuă să se afle în fruntea clasamentelor privind victimele înregistrate pe drumurile publice naționale.

Ioan Balan, deputat PNL„Unele acțiuni ale administratorilor drumurilor, care nu implică eforturi financiare deloc considerabile, ar putea preîntâmpina producerea unor accidente soldate cu victime sau chiar cu decese. Este și cazul Drumului Național nr. 17, care face legătura  între localitățile Suceava și Gura Humorului, unde, în zona localității Șcheia, într-o curbă periculoasă s-au produs, într-un timp relativ scurt, nu mai puțin de patru accidente rutiere soldate cu decese”, a susținut Ioan Balan.

Acesta a menționat că, în ciuda constatărilor lucrătorilor Poliției Rutiere, potrivit cărora curba se află la capătul unui segment de drum pe care se rulează, de obicei, cu viteze ridicate, administratorul drumului nu a întreprins noi măsuri care să ducă la creșterea siguranței pe drumurile publice.

„După cum foarte bine cunoașteți, simpla amplasare a unui indicator de atenționare sau a unui marcaj suplimentar nu va limita riscul producerii de noi accidente cu victime umane”, a concluzionat deputatul.

Ioan Balan solicită un răspuns din partea ministrului Transportului, Dan Marian Costescu, cu privire la măsurile de urgență pe care ministrul dorește să fie implementate pe DN 17 pentru a crește siguranța circulației rutiere pe acest drum.

Acesta a subliniat că fiecare zi de întârziere înseamnă un risc suplimentar asumat cu privire la producerea unor noi evenimente rutiere nedorite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.