Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a amintit că, în urmă cu aproape 2 ani, fostul prim-ministru PSD Viorica Dăncilă a declarat în cadrul unei ședințe de guvern că PSD a reușit ”să reducă democrația…”.

Un gest impresionant de sinceritate și de recunoaștere a tuturor acțiunilor toxice pe care PSD le-a întreprins în perioada cât a guvernat România. Din păcate pentru România, anii petrecuți cu PSD la guvernare nu ne-au adus nici dezvoltare, nici o creștere a calității vieții, nici servicii publice mai bune și nici o consolidare a sistemul democratic intern. Neîncrederea majoră a oamenilor în politicieni, atât în cei de la nivel local, cât și în aleșii din structurile centrale de la București, este consecința atacurilor la fundamentele democratice ale statului român și a programelor electorale mincinoase promovate de PSD, în special în anul 2016, atunci când oamenii au fost crunt înșelați”, a declarat deputatul Balan.

Potrivit acestuia, moțiunea de cenzură pe care PSD a depus-o împotriva Guvernului Orban este expresia cea mai înaltă a temerilor pe care partidul socialist le are de votul românilor.

Cu toții tremură de frica electoratului pentru că știu că alegerile în două tururi vor mătura PSD în toată administrația publică din România. Cum să-ți fie frică de alegători, dacă tu ai guvernat bine? E o întrebare la care PSD nu poate să răspundă pentru următorii mulți ani”, a mai declarat parlamentarul sucevean.

Ioan Balan a transmis și că alegerea primarilor în două tururi, cu peste 50% din voința alegătorilor, este dorită de mai mult de 82% dintre cetățenii români.               

Nimeni nu mai vrea primari aleși cu 15-20% din voturi, așa cum s-a întâmplat în anul 2016! Oare de ce primarii liberali nu se tem de cea mai democratică formulă de alegere? De ce Ion Lungu de la Suceava, Emil Boc de la Cluj, Ilie Bolojan de la Oradea și majoritatea primarilor PNL nu se tem să dea ochii cu oamenii din colectivitățile lor locale și să-i întrebe dacă sunt mulțumiți de munca lor din ultimii ani și vor să continue să construiască alături de ei? Pentru că întotdeauna la alegeri vine decontul, iar primarul harnic, consilierul vrednic sau președintele de consiliul județean care a trudit pentru comunitatea sa știe că este iubit de oameni și va mai fi ales cel puțin încă o dată, în vreme ce primarii PSD știu bine că nu au făcut mai nimic pentru comunitățile care i-au ales, iar oamenii îi vor sancționa aspru, prin vot”, a transmis liberalul sucevean.

Potrivit lui Ioan Balan, zicala „Lupul își schimbă părul, dar năravul ba!” se potrivește perfect PSD, care tot spune că a înțeles votul românilor din anul 2019, dar continuă să acționeze împotriva intereselor cetățenilor români.

„Cu un parlament cangrenat de metehnele PSD, care lasă elevii fără transport către școală, care blochează reparațiile din sistemul judiciar și care nu vrea ca alegerile să fie democratice, fiecare dintre noi ne convingem că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție pentru România. Românii trebuie chemați la urne să decidă cel mai bun viitor pentru ei, pentru că puterea politică este la cetățean, nu la politician”, a conchis deputatul Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.