Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a susținut o declarație politică potrivit căreia o analiză a percepţiei publice de la noi din ţară, ne arată, negru pe alb, că mai bine de trei sferturi dintre angajaţii din România se tem, în mod real că, de la 1 ianuarie 2018, salariile lor nete vor scădea.

„Evident că se ridică întrebarea firească, cum Dumnezeu să scadă lefurile, atâta vreme cât PSD şi ALDE au promis creşteri spectaculoase de venituri şi pentru salariaţi şi pentru pensionari, chiar din anul 2017, este chiar greu de înţeles şi de explicat. De ce oamenii se tem, dacă aceleaşi partide au promis lapte şi miere şi o relaxare fiscală pentru muncă, care ar fi trebuit să facă invidioase până şi statele dezvoltate ale Uniunii Europene?!”, a spus acesta.

Potrivit liberalului sucevean, oamenii au tot dreptul să se teamă pentru tot ceea ce este mai rău în viitor, atâta vreme cât deciziile Guvernului PSD-ALDE nu aduc bunăstare românilor, ci doar o viaţă mai scumpă, taxe şi impozite mai mari sau mai multe.

„Dacă faceţi un efort de memorie, veţi constata faptul că, la începutul anului, PSD şi ALDE se lăudau că au eliminat un număr de taxe, pe care, acum, la nici zece luni distanţă, au început deja să le reintroducă, la niveluri şi mai mari decât cele iniţiale. Taxa auto introdusă şi scoasă de PSD-ALDE este în pregătire şi va lovi tot în cetăţeanul cu venituri mici, care nu a avut bani pentru o maşină nouă, modernă, cu norme de poluare Euro 5 sau Euro 6. De asemenea, taxele eliminate pentru eliberarea unor documente scoase la începutul anului, sunt reintroduse astăzi, direct sau indirect, pentru a scoate din buzunarul românului şi mai mulţi bani.

Dacă vorbim despre una dintre cele mai mari dureri fiscale şi anume, fiscalitatea mare aplicată asupra angajaţilor şi angajatorilor, atunci cinismul PSD şi ALDE se vede şi mai pronunţat. Au promis că vor reduce fiscalitatea pe muncă, că vor aplica procente mai mici de impunere pe componentele de contribuţii sociale şi că oamenilor le vor rămâne mai mulţi bani în buzunare. Toţi ne-am bucurat, inclusiv noi, liberalii, care avem de ani de zile proiecte în dezbaterea Parlamentului, sau chiar respinse de majoritatea PSD, prin care urmăream reducerea poverii fiscale pe muncă. Am zis că nu-i nici o problemă dacă PSD şi ALDE ne ia ideea şi o implementează! Important este ca munca să fie stimulată în România, iar cel care munceşte să poată câştiga mai mult”, a declarat Ioan Balan.

Deputatul sucevean susține că PSD şi ALDE deja au crescut fiscalitatea pe muncă, adoptând mişeleşte, în miez de vară, o Ordonanţă de Guvern cu nr. 4, prin care toate contractele de muncă cu timp parţial sunt fiscalizate, ca şi cum ar fi contracte de muncă cu normă întreagă.

„Pentru a înţelege câţi oameni au fost afectaţi de această măsură cinică, atunci trebuie să ştiţi că peste 1,4 milioane români au contracte de muncă pe timp parţial sau cu venituri sub venitul minim brut pe economie. Aşadar, social-democraţia românească şi falsul liberalism, promovat de domnul Tăriceanu, lovesc la rădăcina prosperităţii exact pentru oamenii care muncesc şi muncesc pe lefuri mici. Şi ca tabloul să fie complet, incompentenţa PSD şi ALDE continuă cu o nouă găselniţă, aceea a transferului de contribuţii sociale, de la angajator la angajat. Până aici poate am fi acceptat măsura, dacă ea ar fi însemnat relaxare fiscală sau o simplificare a birocraţiei pentru angajatori. Din păcate, măsura pe care o pregăteşte Guvernul Tudose, împotriva unei ţări întregi, nu conduce la o relaxare fiscală, iar birocraţia va sufoca şi mai mult pe angajatorii din sectorul privat”, a mai declarat acesta.

Deputatul Ioan Balan este de părere că, dacă pentru personalul bugetar această măsură este o pură şi ieftină scamatorie de a mai amâna cu un an creşterile de salarii prevăzute în legea adoptată în iunie, pentru sectorul privat, pentru angajaţii şi angajatorii din sectorul privat, acest transfer de contribuţii înseamnă încă o impozitare suplimentară, încă nişte bani storşi de la cei care produc în economia reală.

„Ştiu, Dragnea şi Tudose vor zice că reforma lor scade nivelul contribuţiilor de la 39,25% la 35% şi aşa se vor tăia aproape 4 puncte procentuale din contribuţii. Aproape că am fi fost tentaţi să le dăm crezare, dacă domnul Mişa, care joacă rolul principal în filmul «gura păcătosului adevăr grăieşte», nu ne spunea că Guvernul pregăteşte pe furiş o aşa-zisă «taxă de solidaritate», plătită de angajator, care va reprezenta 2,25% din tot fondul de salarii!

Păi, cum vine domnule Dragnea acest lucru? Ia mai calculaţi corect şi o să vedeţi că în această logică nu avem niciun fel de reducere de fiscalitate pe muncă, ci, dimpotrivă, ea ar putea să crească! Pe umerii cui? Tot pe umerii celor pe care îi taxaţi de când aţi venit la putere, pe umerii celor care muncesc în economia privată!

Nu ştiu, dragi colegi din majoritatea parlamentară, dacă vouă nu vă este ruşine cu Guvernul vostru. Nu ştiu de ce sunteţi «solidari» cu Dragnea, Vîlcov şi Tudose! Eu şi colegii mei liberali nu acceptăm nicio formă de «solidaritate» cu un Guvern incapabil să guverneze. Nu acceptăm taxe noi, nu acceptăm impozite noi, chiar dacă voi le cosmetizaţi şi le daţi nume generoase de tipul «taxe de solidaritate».

Plătiţi voi aceste taxe de solidaritate, care sunteţi solidari cu Guvernul PSD-ALDE! Românii s-au săturat să mai fie taxaţi pentru incompetenţa Guvernului PSD-ALDE sau să li se spună să plătească mai mult, din buzunarul lor, sărac, aşa… din pură solidaritate cu Dragnea, Vîlcov şi Tudose. Nu, mulţumesc! Nimeni nu vrea să fie solidar cu acest Guvern!”, a încheiat deputatul PNL Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.