Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan susține că românii simt tot mai puternic efectele unei guvernări slabe, dezorientate, pe alocuri antieuropeană, care a reuşit să destabilizeze practic toate echilibrele câştigate cu greu în ultimii ani.

Dobânzile nu se mai opresc din creştere, cursul leu/euro a depăşit şi deprecierea maximă din perioada crizei economice, preţurile la toate bunurile din coşul zilnic al românilor au luat-o razna, iar veniturile şi puterea de cumpărare a populaţiei continuă să se deprecieze. Aceasta este realitatea pe care o trăiesc românii şi nimeni nu poate să o conteste. Cum se întâmplă ca în an de creştere economică să se declanşeze, ca într-un joc de domino, toate aceste efecte negative, se explică simplu – toate sunt cauzate de măsurile proaste luate de Guvern”, a transmis Ioan Balan într-o declarație politică.

Potrivit deputatului liberal, incompetenţa şi eşecul Guvernului PSD-ALDE nu trebuie să dea satisfacţie nimănui, pentru că nu este eşecul acestor partide sau al liderilor lor, ci este eşecul românilor şi al României.

Este un eşec decontat de toţi. Un Guvern incompetent nu poate să bucure pe nimeni, nici măcar pe competitorii politici, pentru că incompetenţa sa se răsfrânge asupra stabilităţii financiare a ţării, asupra atragerii efective de fonduri europene, asupra competitivităţii agenţilor economici români, asupra salariilor, pensiilor, alocaţiilor, locurilor de muncă. Or, toate acestea chiar se văd în România de astăzi: deficitul bugetar este dublu faţă de anul trecut, din fondurile europene nu s-a luat mai nimic şi există riscul suspendării acestora, agenţii economici sunt loviţi săptămânal prin actele normative emise de Guvern, salariile sunt tot mai slabe ca putere de cumpărare, majorarea pensiilor este amânată încă o dată, şcolile, spitalele şi infrastructura nu resimt în niciun fel creşterea economică. Aceasta este demonstraţia cea mai clară a eşecului guvernamental”, a declarat Ioan Balan.

Acesta mai susține și faptul că, în viață, atunci când greşeşti, e bine să recunoşti şi să-ţi asumi eşecul.

La fel este şi în politică! Omul politic responsabil, „bărbatul” politic al cărui program a eşuat îşi asumă eşecul şi pleacă, nu persistă în greşeală! Nu se agaţă de funcţii, chiar dacă o societate întreagă i-o cere! Nu am mai avut, în cei 27 de ani care au trecut de la căderea comunismului, o situaţie în care Guvernul, din cauza măsurilor nocive, să ajungă să coalizeze împotriva sa practic întreaga societate: patronate, sindicate, angajaţi, pensionari, societatea civilă, intelectuali şi mare parte din mass-media.

Cine a sperat că Dragnea, Tăriceanu, Tudose, Olguţa Vasilescu şi alţi lideri ai coaliţiei de guvernare îşi vor asuma eşecul, îşi vor cere scuze electoratului pentru această mare înşelătorie care poartă numele Programului de guvernare „Îndrăzneşte să crezi” şi vor pleca acasă ruşinaţi pentru că i-au păcălit pe români, s-a înşelat amarnic. PSD-ul a fost mai tot timpul la guvernare în ultimii 27 de ani şi nu a plecat niciodată de la guvernare, ori de câte ori a guvernat împotriva românilor, decât gonit de furia poporului. Vă rog să vă uitaţi la ultima născocire a acestora, prin care aruncă vina pentru toată incompetenţa lor, pentru toată nepriceperea şi pentru eşecul guvernării pe un inamic nou, inventat în laboratoarele propagandei PSD. Cine-i vinovat pentru toate? Statul paralel!”, a mai transmis deputatul Ioan Balan.

Potrivit liberalului sucevean, statul paralel este responsabil pentru tot eşecul guvernamental.

Şi pentru creşterile de preţuri, şi pentru salarii scăzute de la 1 ianuarie 2018, şi pentru amânarea majorării pensiilor, şi pentru zero investiţii în infrastructură şi pentru posibila îngheţare a fondurilor europene. Da, statul paralel i-a minţit pe români în 2016 că le va creşte veniturile peste noapte şi preţurile vor scădea. Statul paralel promovează legi ale justiţiei care să-i ducă pe procurori şi judecători să dea explicaţii în faţa CEx al PSD. Statul paralel a tăiat din finanţarea administraţiilor publice locale, încât le-a dus în sapă de lemn. Statul paralel i-a mai păcălit, încă o dată, pe profesori, medici şi funcţionari cu dublări de salarii, iar acum poate le va da un 2-3%, adică mai puţin decât au crescut preţurile în 2017. Statul paralel i-a amăgit pe toţi pensionarii cu o viaţă mai bună şi tot statul paralel a atentat la drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Tot statul paralel şi-a bătut joc şi de tinerii absolvenţi de medicină, la examenul de rezidenţiat, şi tot statul paralel a fost incapabil să cumpere vaccinuri împotriva rujeolei, pentru a stopa decesele în rândul copiilor.

Aşa este! Statul ăsta paralel chiar este extrem de nociv! A făcut enorm de mult rău românilor. Dincolo de ironie, această invenţie a PSD o iau ca pe un gest de sinceritate a liderilor săi, pentru că aşa cum reiese din realitatea pe care o trăim cu toţi, statul paralel este chiar PSD! PSD este paralel cu realităţile din România. Degeaba încearcă liderii PSD-ALDE să mai caute inamici nevăzuţi pentru a-şi justifica eşecul guvernamental, pentru că nu mai au niciun fel de credibilitate în societatea românească. Românii au fost păcăliţi, iar asta nu se iartă şi nu se uită aşa uşor”, a conchis deputatul PNL Ioan Balan.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.