Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, amintește că prin O.U.G. 80/2010 au fost blocate acordarea de premii sportivilor și antrenorilor pentru performanțele pe care le-au obținut la Campionatele Naționale și Internaționale.

„În anul 2012, prin derogare de la prevederile art. 7 alin. (2) al art. II din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 283/2011, se pot acorda premii, în condiţiile legii, sportivilor şi colectivelor tehnice care au obţinut performanţe deosebite la acţiunile sportive internaţionale pe obiecte de învăţământ, precum şi profesorilor care i-au pregatit pe aceştia”, a declarat Ioan Balan.

Acesta a precizat că de acele prevederi beneficiază și sportivii și colectivele tehnice care au obținut performanțe deosebite la competiţiile de nivel olimpic în anul 2008 şi care nu au fost premiaţi, până la această dată, la nivelul cuantumului maxim al sumelor care le puteau fi acordate de cluburile sportive de care aparţin.

„Printr-un ordin emis de către Ministrul Tineretului şi Sportului, la finalul anului 2015, au fost interzise acordările de premii sportivilor, antrenorilor şi altor categorii, care au obţinut performanţe la competiţiile oficiale ale sporturilor neolimpice. Acum, în anul 2016, avem blocate, premierile naţionale la toate sporturile şi premiile internaţionale neolimpice”, a concluzionat Balan.

Deputatul PNL i s-a adresat ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, cerându-i clarificări referitoare la modul în care premiile vor fi deblocate pentru sportivii care au obținut performanțe deosebite la acțiunile sportive internaționale, menționând faptul că premiile reprezintă un stimul important pentru atragerea și menținerea sportivilor în câmpul sporturilor de performanță.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.