Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a declarat, joi, că este siderat de faptul că șeful ISC Vrancea, Cristian Prescornițoiu, care a avut un limbaj necivilizat și suburban față de diaspora a fost detașat la Suceava.

Este de neacceptat ca județul Suceava care are foarte mulți locuitori plecați la muncă în străinătate să fie gazdă pentru un funcționar public din județul Vrancea care a înjurat diaspora”, a spus Ioan Balan.

El a amintit că diaspora suceveană este apreciată atât de autorități cât și de locuitori, fiecare având la rândul său o rudă sau o cunoștință plecată la muncă în străinătate și a precizat că în județul Suceava diaspora are dedicată luna august.

Am primit numeroase mesaje de la cei din diaspora care sunt, pe bună dreptate, indignați că județul Suceava a ajuns un fel de batalion disciplinar pentru cei cu apucături de tip Bădălău”, a spus Ioan Balan.

Deputatul sucevean a menționat că cere ministrului de resort să reanalizeze cercetarea declanșată conform Codului de conduită și Statutului funcționarilor publici și să revadă dacă soluția în acest caz, de detașare în județul Suceava a acestui funcționar public este cea care se impunea în acest caz.

În județul în care diaspora este respectată nu cred că este cazul să fie detașat un funcționar care înjură diaspora, pe cei care au plecat la muncă în străinătate de „prea binele” pe care l-au adus guvernările PSD”, a spus Ioan Balan.

Șeful ISC Vrancea, Cristian Prescornițoiu, a ieșit în evidență în vara anului 2018, atunci când a făcut referiri jignitoare la cetățenii români care muncesc în străinătate. Prescornițoiu i-a jignit pe românii din diaspora, numindu-i „hoți, curve și cerșetori” și a susținut că, pentru mitingul din 10 august, aceștia ar trebui întâmpinați cu ”șocuri electrice”.

One Response

  1. Mos_Parfene

    Aici se vede cât de nătâng este balan:da’ unde ar fi trebuit exilat cremenalul? In Botoșani,la Hilișeu-Horea e bine? Sau sa-l dati pe mâna tnl Iași,să-l înmoaie cu bâta?

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.