Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a participat joi, 18 aprilie 2019, la un atelier gastronomic desfășurat în cadrul campaniei pentru promovarea nutriției sănătoase „Trăiește și mănâncă sănătos!”, la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava, cu elevii clasei gimnaziale I C, în cadrul „Săptămânii Atfel”.

În desfășurarea evenimentului s-au implicat: profesor Daniela Argatu și profesor Manuela David de la Casa Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava, profesor Rodica Talpău de la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava, Adina Țibu – formator gastronomic, Liliana Hurjui – antreprenor, dar și părinți și bunici ai copiilor.

„Proiectul «Trăiește și mănâncă sănătos!» este un prim pas în implementarea proiectului de lege privind educația pentru sănătate în școli, lege pe care am inițiat-o personal.
Prin participarea la atelierul gastronomic, elevii de la Școala Gimnazială Nr.3 Suceava, coordonați de către doamna profesor Rodica Talpău, au dobândit cunoştinţe referitoare la activitatea de gătit, dar și cum să combine corect alimentele, astfel încât să realizeze un meniu sănătos”, a transmis deputatul Maricela Cobuz.

De asemenea, copiii au învățat care sunt principiile unei alimentații sănătoase, care sunt alimentele pe care trebuie să le consume și care sunt riscurile obezității ca urmare a unei alimentații nesănătoase.

„În calitate de medic primar pediatru și deputat în Comisia pentru sănătate și familie, încurajez desfășurarea a cât mai multor acțiuni de acest gen și voi sprijini întotdeauna proiectele educaționale care vin în sprijinul unei alimentații sănătoase în școlile din Suceava și din România”, a mai transmis Maricela Cobuz.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.