Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz transmite că domeniul sănătate, prin Programul de Guvernare al coaliției PSD-ALDE, reprezintă un pilon important în dezvoltarea României, pe lângă domeniul educație, iar pacientul merită a fi tratat în ţară ca şi în celelalte state membre ale Uniunii Europene, beneficiind de tratamente inovative şi servicii medicale de înaltă calitate.

„La finalul lunii mai a acestui an, Ministerului Sănătății a introdus noi medicamente pe lista celor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni oncologice și neurologice.

De asemenea, începând de astăzi, 1 iulie 2019, au fost introduse alte 182 de medicamente noi în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România, a prețurilor de referință generice și a prețurilor de referință inovative (Canamed)”, a declarat deputatul sucevean.

Maricela Cobuz a precizat că printre cele mai importante medicamente noi introduse se află Kalydeco de 50 și de 75 de mg, care este și cel mai scump dintre medicamente, costă peste 88.000 de lei ambalajul cu 56 plicuri. Kalydeco este un medicament folosit pentru tratarea pacienților cu fibroză chistică, o boală genetic ce se manifestă încă din copilărie afectând grav plămâni, sistemul digestiv și alte organe.

„Trebuie să amintim sucevenilor faptul că Guvernul României a alocat anul acesta sănătății cel mai mare buget din istorie, o sumă mai mare cu 6,5 miliarde lei faţă de anul precedent, în centrul sistemului având prioritate pacientul, punându-se în acelaşi timp accent pe dezvoltarea infrastructurii medicale.

Guvernul României își respectă ceea ce și-a asumat în Programul de Guvernare, după ce anul trecut a crescut salariile personalului medical, anul acesta se orientează spre zona de investiții pentru dotarea  spitalelor, care să permită medicilor o mai bună diagnosticare pentru stabilirea tratamentelor necesare pacienților”, a mai transmis parlamentarul sucevean.

Deputatul Maricela Cobuz a mai declarat că, în calitate de deputat în Comisia pentru sănătate și familie, dar și medic primar pediatru, va susține întotdeauna inițiativele Guvernului României și a Ministerului Sănătății în ceea ce privește modernizarea sistemului de sănătate, astfel încât toate aceste acțiuni să vină în beneficiul pacienților din România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.