Deputatul PSD de Suceava, medicul Maricela Cobuz, i-a adresat ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, o întrebare privind transformarea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în spital covid.

„În cadrul întrebării, am solicitat ministrului Sănătății să precizeze care au fost factorii ce au determinat transformarea Spitalului Județean de Urgență Suceava, cu o capacitate de 1200 de paturi, în spital covid. De asemenea, în condițiile închiderii majorității secțiilor din Spitalul Județean Suceava, care aveau un grad de ocupare sub 400 de paturi cu pacienți covid asimptomatici și pacienți noncovid, am solicitat domnului ministru Tătaru să ofere informații precise când va redeveni Spitalul Județean Suceava ceea ce a fost înainte de pandemie și care sunt măsurile pe care le va lua Ministerul Sănătății privind redeschiderea Spitalului Județean de Urgență Suceava pentru pacienții noncovid?”, a declarat deputatul Maricela Cobuz.

Aceasta a subliniat că, în urma transformării Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava în spital covid, a fost „blocat” sistemul de sănătate în județul Suceava. 

„Spitalul Județean de Urgență Suceava deservea, înainte de pandemia cu virusul Covid-19, o populație a județului Suceava de aproximativ 600.000 de persoane. Pacienții cu afecțiuni ce nu au putut fi amânate au fost nevoiți să apeleze la serviciile medicale private, care, de cele mai multe ori, sunt costisitoare și greu de suportat. De asemenea, există foarte multe patologii la fel de importante precum cele de urgență, care necesită internare și tratament în spital”, a conchis Maricela Cobuz. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.