Deputatul PSD de Suceava, medicul Maricela Cobuz, a informat că, în calitate de deputat membru în Comisia pentru sănătate și familie, a votat în data de 19 august, împreună cu colegii parlamentari din grupul PSD, pentru respingerea OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban amână intrarea în vigoare a legii privind dublarea alocațiilor. Potrivit Legii privind majorarea alocațiilor, acestea ar fi trebuit dublate începând cu 1 august 2020 de la 150 lei la 300 lei, respectiv de la 300 lei la 600 lei pentru copiii cu dizabilități.

De asemenea, deputatul sucevean a precizat că și Curtea Constituțională a respins sesizarea Guvernului asupra legii privind dublarea alocațiilor, pe motivul neindicării surselor de finanțare. În momentul de față, Guvernul Orban are obligația să găsească soluții de finanțare privind dublarea alocațiilor copiilor din România și nu scăderea acestora cu 80%, așa cum se dorește în prezent.

„Nu există nicio scuză pentru ca actuala guvernare să nu găsească banii necesari pentru dublarea alocațiilor. Partidul Social Democrat propune ca sursă de finanțare veniturile obținute din impozitarea pensiilor speciale. Este momentul să luăm atitudine și să acordăm drepturile prevăzute de lege.

Din ziua în care a preluat guvernarea, în toate aceste 9 luni, Guvernul Orban a golit vistieria statului, neavând în momentul de față soluții pentru dublarea alocațiilor, creșterea punctului de pensie cu 40%, creșterea salariilor din învățământ, așa cum prevede legea”, a declarat deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz.

Aceasta a adăugat că dublarea alocațiilor înseamnă un sprijin financiar pentru fiecare familie, dar și intrarea în normalitate, întrucât România este țara cu cea mai mică alocație pentru copii din Europa. 

„Copiii de astăzi reprezintă viitorul României de mâine. Dacă nu avem grijă de ei, vom contribui la exodul populației. Copiii n-au nicio vină că actuala guvernare liberală nu are ca prioritate un sprijin real pentru români”, a conchis deputatul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.