Ziua de 2 mai, devenită zi de sărbătoare în România pentru tineret, este subiectul unui comunicat de presă al Maricelei Cobuz, deputat PSD de Suceava, care consideră necesară încurajarea tinerilor în a iniția și participa la manifestații culturale și artistice, nu doar cu prilejul acestei zile.

Conform legii nr.425, art.2, „cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului se organizează activități sociale, culturale, artistice și sportive și se difuzează, prin mijloacele de informare în masă, materiale care vizează domeniile de interes ale tineretului.”

Maricela Cobuz susține că, „în municipiul Suceava au lipsit astfel de activități cu prilejul Zilei Naționale a Tineretului, ceea ce denotă dezinteresul instituțiilor locale în a sprijini tineretul sucevean. Nu la fel a procedat și Rădăuți, care a organizat o paradă ecvestră în centrul istoric al municipiului, prin intermediul căreia îi și felicit pe organizatori”.

Deputatul PSD vrea să încurajeze organizațiile nonguvernamentale în a susține tineretul sucevean prin inițierea de activități culturale și artistice.

Trebuie să recunoaștem că în Suceava există o lipsă a implicării tinerilor în activitățile municipiului cât și în procesele decizionale. A venit timpul să încurajăm tinerii să inițieze activități și să participe la manifestații culturale și artistice, nu doar cu prilejul zilei de 2 mai, astfel încât să putem spera ca în anii care urmează să putem desemna Municipiul Suceava Capitală a Tineretului din România”, a transmis Maricela Cobuz.