Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz susține că deschiderea noului an școlar se va face cu promisiunile Guvernului PNL realizate doar pe hârtie.

„În realitate, sute de mii de copii vor începe anul școlar 2020-2021 fără tablete, fără acces la internet și fără acces la educație.

PSD solicită Guvernului Orban să achiziționeze la timp tabletele, altfel cursurile pierdute de cei care nu au acces la învățământul online nu vor mai putea fi recuperate niciodată.

Măsura aberantă referitoare la obligativitatea declarației pe propria răspundere pe care părinții erau obligați să o facă, era o măsură abuzivă, părinții nefiind medici”, a transmis deputatul sucevean.

Potrivit Maricelei Cobuz, tabletele promise elevilor din familiile cu probleme materiale nu au fost achiziționate, iar deconturile pentru aceste cheltuieli au fost programate de către Guvern în luna decembrie 2019.

„Haosul total ne arată proasta guvernare, cu atât mai grav cu cât ne aflăm în mijlocul unei crize sanitare fără precedent.

În momentul de față, sunt foarte multe cazuri grave la ATI și, din păcate, mult prea multe decese cauzate de virusul Covid-19. Județul Suceava are în prezent un număr de 4.862 cazuri din totalul de 89.891, fiind al doilea județ din țară după numărul de cazuri.

Pentru ceea ce se întâmplă astăzi în sistemul de învățământ și în sistemul de sănătate este responsabil Guvernul PNL”, a mai transmis Maricela Cobuz.

Parlamentarul sucevean a precizat că, pentru a veni în sprijinul angajaților din învățământ, Partidul Social Democrat a inițiat o lege care acordă stimulente de risc de 2000 lei lunar pentru cadrele didactice și 1500 lei pentru restul angajaților, bani care vor fi utili pentru achiziția de măști, mănuși și alte măsuri de protecție.

„Autoritățile locale nu au primit banii necesari pentru a implementa condițiile impuse de Guvern.

Sunteți pe ultima sută de metri, mai sunt câteva zile până la începerea anului școlar, PNL guvernați nu vă jucați cu sănătatea și învățământul!”, a conchis deputatul Maricela Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.