Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz susține că pensionarii din România continuă să fie ignorați de Guvernul PNL.

„Începând de astăzi, aproximativ 5 milioane de pensionari ar fi trebuit să beneficieze de creșterea pensiilor cu 40%. Prin acest refuz, PNL nu respectă drepturile pensionarii obținute prin lege, iar copiii care reprezintă viitorul sunt ignorați în continuare și nu vor beneficia nici ei de dublarea alocațiilor.

PSD propune ca plan de guvernare creșterea punctului pensie în funcție de inflație, creștere economică și creșterea salariului mediu pe economie, dar și creșterea pensiei minime pentru persoanele care au muncit o viață întreagă și care nu își pot acoperi cheltuielile pentru traiul de zi cu zi”, a declarat deputatul sucevean.

De asemenea, Maricela Cobuz a precizat că se impune dublarea imediată a alocațiilor pentru copii, așa cum s-a stabilit prin lege.

„PSD se angajează să acorde o indemnizație de 100% din salariul net pe ultimele 12 luni, pentru creșterea copilului până la 2 ani. Mai mult decât atât, pentru a susține tinerele familii din România, este necesar creșterea stimulentului pentru mamele care revin la serviciu înainte de 2 ani și acordarea de vouchere pentru copiii înscriși la creșele private.

În ceea ce privește sistemul de educație din România, PSD propune acordarea unei indemnizații pentru transport, chirie și rechizite în vederea stimulării elevilor pentru obținerea unor rezultate bune la învățătură și combaterea abandonului școlar”, a mai declarat Maricela Cobuz.

Potrivit deputatului sucevean, implementarea unui Program Național pentru achiziția de laptopuri, tablete cu abonament la internet, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice și conectarea instituțiilor școlare la internet va asigura în timpul pandemiei accesul copiilor la o mai bună educație.

„În momentul de față, PSD este singurul partid care dorește binele românilor, însă fără o majoritate parlamentară este greu de realizat fiecare obiectiv”, a conchis deputatul Maricela Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.