Deputatul PSD de Suceava, medicul Maricela Cobuz, a susținut marți, 8 septembrie 2020, în Ședința de Plen a Camerei Deputaților, o declarație politică cu tema „Începerea anului școlar 2020-2021 – profesorii, elevii și părinții derutați de deciziile guvernării PNL”. Astfel, în cadrul declarației, deputatul sucevean a menționat că deschiderea noului an școlar 2020-2021 se va face cu promisiunile Guvernului PNL. În realitate, aproximativ 3 milioane de elevi vor începe anul școlar derutați de deciziile luate de actuala guvernare. 

„Mai mult decât atât, sute de mii de copii vor începe noul an școlar fără tablete, fără acces la internet și fără acces la educație. Cauza principală este incompetența guvernării PNL. 

Gestionarea ineficientă a licitației privind achiziția de tablete va îngreuna începerea cursurilor online pentru foarte multe școli din România. În momentul de față, PNL nu poate să asigure accesul la educație pentru fiecare elev din România. Din totalul de 250.000 de tablete necesare pentru copiii care nu au dispozitive tehnologice și nici acces la internet pentru a putea participa la cursurile online, Guvernul nu a achiziționat nici măcar jumătate”, a precizat deputatul PSD de Suceava, medicul Maricela Cobuz.

Aceasta a adăugat că limitarea accesului elevilor la educație va ridica gradul analfabetismului din România, iar cursurile pierdute de elevii care nu au acces la învățământul online nu vor mai putea fi recuperate niciodată.

„Revenirea la școală este o provocare pentru toți, iar autoritățile locale sunt nevoite să facă eforturi drastice pentru achiziționarea de echipamente de protecție împotriva virusului Covid-19. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au renunțat la anumite măsuri și au delegat sarcinile către administrațiile locale, nesprijinind financiar sau material instituțiile școlare privind protecția sanitară împotriva coronavirusului. 

Astfel, deciziile pripite luate de Guvernul PNL în ceea ce privește sistemul de educație din România se dovedesc a fi ineficiente. PNL demonstrează încă o dată că educația nu este o prioritate în România”, a conchis deputatul sucevean. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.