Deputatul PSD Maricela Cobuz a anunțat că astăzi, în întreaga lume, este sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema acestui an fiind „Personalul medical în siguranță! Pacientul în Siguranță!”.

„Această zi are ca scop conștientizarea importanței actului medical deopotrivă, atât pentru pacient cât și pentru personalul medico-sanitar.

Actul medical ar trebui să fie întotdeauna sigur, cu toate acestea așa cum s-a întâmplat în acest an când am asistat la răspândirea la nivel mondial a virusului SarsCoV-2, sănătatea pacienților dar și a oamenilor sănătoși a devenit posibil vulnerabilă.

Am asistat anul acesta, aproape neputincioși, la o serie de decese cauzate de coronavirus, infecția provocată determinând decese inclusiv în rândul personalul medical”, a transmis Maricela Cobuz.

Potrivit parlamentarului sucevean, pacienții cu boli cronice au fost și sunt în continuare susceptibili unor forme grave în momentul contactării coronavirusului, iar dacă în anii trecuți siguranța pacientului se referea la un tratament corect pentru patologia de bază, acum siguranța pacientului implică respectarea tuturor măsurilor pentru a nu contacta acest virus.

„Respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, distanțarea fizică, purtarea măștii în spațiile aglomerate rămân de departe primele măsuri de siguranță pentru pacienți, personalul medical și pentru toți.

În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate și familie și medic susțin cele mai moderne tratamente actualizate la standarde europene. Prioritare pentru sistemul de sănătate rămân procedurile și protocoalele medicale actualizate la nivelul standardelor internaționale”, a mai transmis deputatul Maricela Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.