Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a subliniat că în aceste momente grele trebuie să oferim protecție cadrelor medicale și pacienților în aceeași măsură. În situații de criză nu trebuie să luăm decizii pripite care să agraveze și mai mult starea actuală. 

„Transformarea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava în unitate privind tratarea virusului covid-19 nu este cea mai bună soliție, având în vedere imposibilitatea de preluare și tratare a pacienților cu alte patologii. Spitalul Județean Suceava deservește o populație a județului de peste 600.000 de locuitori și preia multe cazuri din județele limitrofe. Spitalul are o Maternitate de nivel III care tratează cei mai gravi copii și prematuri din regiuniea Nord-Est a țării”, a precizat deputatul Maricela Cobuz.

Aceasta a adăugat că cel mai corect ar fi trasformarea într-un spital de tip covid a unei unități medicale mai mici, cum ar fi un spital municipal. Spitalul Județean Suceava trebuie redeschis pentru ceilați pacienți și să asigure urgențele medicale din zonă. Este foarte riscant de transferat pacienții în stare gravă din Suceava la alte spitale, deoarece Suceava a devenit unul dintre cele mai mari focare de covid din țară. 

„În ceea ce privește personalul medical, solicit autorităților administrative și actualei guvernări să găsească de urgență o soluție pentru cazarea în condiții sigure în fără programului de spital, și nu trimiterea acestora în propriile familii unde-și pot infecta persoanele dragi”, a conchis deputatul PSD.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.