Dr. Maricela Cobuz, deputat PSD Suceava, a depus joi, 1 octombrie, la Camera Deputaților, o întrebare adresată ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, cu privire la deficitul de medici de familie din Județul Suceava.

„În județul Suceava își desfășoară activitatea 271 de medici de familie din care 105 medici au atins deja vârsta de pensionare.

Fiecare medic de familie are în evidență aproximativ 1.500-2.000 de pacienți. În contextul actual al pandemiei un număr mare de medici aproape de vârsta de pensionare au optat să se pensioneze din cauza riscului infecției cu SarsCovid19.

În Suceava doar 30 de medici de familie au între 30-40 de ani”, a transmis dr. Maricela Cobuz.

În condițiile susținerii examenului de rezidențiat la termen, adică în luna noiembrie a acestui an, parlamentarul sucevean a solicitat scoaterea la concurs a unui număr mai mare de rezidenți pentru medicina de familie.

„Întrucât în contextul pandemiei la nivel național s-a constatat un deficit de medici și în specialitățile Anestezie Terapie Intensivă (ATI) și Boli Infecțioase, i-am adresat domnului Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, întrebarea dacă are în vedere revizuirea cu celeritate a necesarului de locuri pentru aceste specialități la examenul de rezidențiat”, a conchis dr. Maricela Cobuz, deputat PSD Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.