Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz anunță că Guvernul PSD a aprobat în ședința de Guvern de luni, 14 octombrie 2019, ca persoanele cu dizabilităţi să primească, începând cu luna octombrie, un voucher în valoare 23.000 de lei.

Voucherul este destinat pentru achiziția de echipamente moderne, precum cititor pentru nevăzători, fotoliu rulant activ, proteză audio, elevator, produse asistive pentru desen şi scriere.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a anunțat la începutul ședinței de Guvern faptul că voucherele au început să fie tipărite, iar persoanele cu dizabilități le vor putea primi în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Maricela Cobuz.

Deputatul sucevean a precizat și că Guvernul PSD va oferi firmelor care angajează persoane cu dizabilități o subvenție lunară de 2.250 de lei timp de un an de zile.

În județul Suceava, conform statisticilor de la Ministerul Muncii, sunt declarați, în trimestrul II al anului 2019, un număr de 23.065 de mii de persoane cu handicap, fiind incluse toate gradele. Din numărul total, 5.577 de persoane prezintă un handicap fizic, din care 239 sunt copii și 5.338 sunt adulți, iar un număr de 615 persoane prezintă un handicap auditiv, din care 42 sunt copii și 573 adulți”, a mai declarat Maricela Cobuz.

Potrivit parlamentarului sucevean, aceste măsuri, adoptate de către Guvernul PSD, vin în sprijinul persoanelor cu dizabilități în vederea încadrării facile și mai rapide pe piața muncii, acolo unde acestea se simt și sunt vulnerabile.

Sunt proiecte dezvoltate de guvernarea PSD care vor aduce beneficii concrete pentru românii cu dizabilități”, a conchis deputatul Maricela Cobuz.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.