Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, își dorește ca Spitalul Municipal Rădăuți să fie  în categoria „ Spital Municipal de Urgență – categoria III”. El a solicitat acest lucru ministrului sănătății, Nelu Tătaru.

„ În data de 3 aprilie 2020, conducerea Spitalului municipal Sfinții Cosma și Damian din Municipiul Rădăuți a depus o solicitare către Ministerul Sănătății, pe care în data de 11 mai 2020 a transmis-o și către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în vederea încadrării spitalului în categoria ”Spital Municipal de Urgență – Categoria III”. În data de 11 mai 2020, s-a emis Ordinul nr.160 al Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în sănătate, prin care Spitalul municipal din Rădăuți era reîncadrat din categoria a V-a, în categoria a III-a de acreditare.

Trebuie să precizez faptul că pe perioada stării de urgență, Spitalul municipal Sfinții Cosma și Damian din Municipiul Rădăuți a gestionat exemplar foarte multe cazuri de pacienți depistați pozitiv cu virusul Sars-Cov2, demonstrând că are capacitatea de a face față unor cazuri complexe, nu numai la nivel municipal, ci chiar la nivel județean.

În acest sens, reprezentanții spitalului mi-au transmis la cabinetul meu parlamentar din Municipiul Rădăuți o petiție în care îmi solicită să le susțin demersurile pe lângă Ministerul Sănătății, în vederea emiterii ordinului de încadrare a Spitalului municipal Sfinții Cosma și Damian din Municipiul Rădăuți în categoria ”Spital Municipal de Urgență – categoria III”.

Având în vedere profesionalismul de care a dat dovadă personalul acestui spital pe perioada stării de urgență, vă solicit, domnule ministru, să îmi precizați dacă este posibilă încadrarea Spitalului municipal din Rădăuți în categoria ”Spital Municipal de Urgență – categoria III” și când s-ar putea realiza acest lucru.

Fac precizarea că anexez prezentei o copie după memoriul primit la cabinetul meu parlamentar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.