Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul i-a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Interne, Marcel Ion Vela, referitoare la măsurile împotriva perturbării liniștii publice provocate de sălile organizatoare de jocuri de noroc.

În ultimul timp am primit mai multe sesizări din partea cetățenilor care reclamă zgomotul puternic provocat, până la ore foarte târzii din noapte, de cazinourile de cartier sau sălile de jocuri, care își desfășoară activitățile, de regulă, la parterul blocurilor de locuințe. Mai mult decât atât, plasarea acestui tip de activități economice în imediata apropiere a mediului de locuire generează și fenomene sociale puternic nedorite: aderența minorilor la diferite tipuri de jocuri de noroc, direct sau indirect, prin intermediari majori; generează dependență pentru locuitorii din proximitate (acest gen de dependență este considerat adicție de către Organizația Mondială a Sănătății)”, a transmis deputatul Mihalescul.

Față de aspectele semnalate de cetățeni, acesta i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne să precizeze dacă nu ar fi oportună reglementarea programului sălilor de jocuri sau cazinourilor de cartier, în vederea respectării programului de repaus al colocatarilor (între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00).

„În caz contrar, lucrătorii Poliției române vor fi în continuare solicitați excesiv, în temeiul Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor”, a explicat parlamentarul sucevean.

De asemenea, Dumitru Mihalescul i-a cerut lui Marcel Vela să precizez câte acțiuni de control a întreprins Poliția română pentru a verifica dacă acest tip de operatori permit/nu permit accesul sau participarea minorilor la jocurile de noroc în perioada 2016-2019, dar și să prezinte un punct de vedere cu privire la reglementarea strictă a locului de desfășurare a jocurilor de noroc, care să conducă la organizarea acestora la distanțe importante de zonele de locuințe sau școli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.