Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a susținut vineri, 2 aprilie, o conferință de presă online, prin intermediul căreia a subliniat că social democrații suceveni le solicită parlamentarilor PNL și USR PLUS de Suceava să guverneze, „iar dacă nu sunt în stare să plece acasă”.

De asemenea, în ceea ce privește realizarea Autostrăzii 7, Mirela Adomnicăi a precizat că acum cei de la guvernare nu mai pot da vina pe PSD, întrucât ei sunt cei vinovați de faptul că tronsonul Siret – Suceava – Pașcani nu este finanțat și nu se va realiza.

„Urmăresc activitatea parlamentarilor suceveni care fac parte din actul guvernamental, pentru că, și la Suceava, aceștia au pierdut alegerile. Astfel, din cei 14 parlamentari suceveni, doar șase sunt ai puterii. De asemenea, urmăresc cu interes demersurile pe care aceștia le fac în sprijinul județului Suceava și sunt aproape siderată pentru că văd aparițiile în presă a domnului deputat PNL Ioan Balan, care apare doar cu declarații politice, întrebări și interpelări către miniștri care-i sunt colegi de partid”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Aceasta a adăugat că, deși acest Guvern are deja trei luni de guvernare, tot PSD-ul este de vină pentru faptul că Autostrada 7 se oprește la Pașcani.

„Vreau să reamintesc că, pentru A7, ministrul Cuc a declarat la Suceava că pregătește documentația pentru un Studiu de Fezabilitate și pentru tronsonul Pașcani – Siret, iar în 2020 aceste lucrări trebuiau să intre în execuție. Noi am ieșit de la guvernare, ca urmare a Moțiunii de Cenzură din 2019, și deja a trecut mai bine de un an și jumătate, iar guvernanții actuali au prins la finanțare SF-ul A7 de la Ploiești la Pașcani”, a precizat deputatul sucevean.

Adomnicăi a ținut să sublinieze că vina pentru această stagnare aparține în totalitate actualului Guvern, întrucâ PSD-ul nu este la butoane de mai bine de un an și jumătate.

„Le cerem celor care se află în arcul guvernamental, respectiv parlamentarilor PNL și USR-PLUS de Suceava, să guverneze. Dacă nu sunt în stare, să plece! Sper că președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, își va folosi influența pentru dezvoltarea celor 114 unități administrativ teritoriale din județul Suceava”, a conchis deputatul Mirela Adomnicăi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.