Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat că românii au neapărat nevoie de o lege a plafonării. Deputatul sucevean a subliniat că acum nu e loc de orgolii politice. Aceasta a subliniat că PSD a votat în comisie varianta celor de la putere, care au preluat soluția PSD de plafonare, pe care o criticaseră anterior.
„Era mai bună varianta PSD? Cu siguranță, DA! Ar fi avut șanse să treacă? Cu siguranță NU! Orgoliile celor de la PNL și USR erau prea mari ca să voteze legea PSD. Am avut de ales între a nu avea nicio lege a plafonării și a vota o lege imperfectă pe care ne vom lupta să o îmbunătățim la Cameră.
 Pentru români nu contează a cui e varianta finală, ci să aibă o lege care să îi protejeze! Cu siguranță, legea PSD era mai bună decât cea propusă de parlamentarii puterii. Era mai ușor de aplicat, iar plafoanele puse erau mai bune pentru cetățeni.
În varianta PSD, prețul final plafonat la energie electrică era de 0,67 lei/KWh (inclusiv taxe și costuri conexe). În varianta PNL, plafonul este la 1,01 lei/KWh.
 În varianta PSD, se propunea inclusiv plafonarea la instituțiile critice (spitale, școli, grădinițe, creșe).
 În varianta PNL acestea nu sunt incluse la plafonare, urmând să plătească facturi de 2-3 ori mai mari.
După ce au fost nevoiți să admită că soluția plafonării propusă de PSD e soluția corectă, cei de la putere au fost mult prea orgolioși pentru a mai vota propunerea legislativă a PSD, deși aceasta e în mod clar mai bună și mai ușor de aplicat.
Au preferat în schimb, să copieze prost varianta PSD în amendamentele lor de modificare a OUG 118”, a transmis deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.