Deputatul social democrat Mirela Adomnicăi a informat că PSD insistă ca și facturile la electricitate sau gaz, emise în ianuarie, să intre sub incidența măsurilor suplimentare de plafonare sau compensare.
 Deputatul sucevean a precizat că decizia finală este a Ministerului Energiei, dar PSD avertizează că, în această criză dramatică a prețurilor uriașe la energie, neincluderea lunii ianuarie în prevederile OUG înseamnă menținerea obligației de plată a unor facturi imposibil de achitat.
La insistențele PSD, în textul OUG se vor regăsi și sancțiuni pentru furnizorii care nu aplică corespunzător prevederile Legii privind plafonarea și compensarea și au o conduită comercială înșelătoare”, a precizat deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi.
Angajamentele PSD pe zona Sănătății se concretizează
Deputatul sucevean a declarat că angajamentele ferme pe zona Sănătății asumate de Partidul Social Democrat și de către ministrul  Alexandru Rafila se concretizează în măsuri palpabile, în sprijinul populației şi al personalului medical angrenat în lupta împotriva Covid19.
Astfel, medicii de familie au fost cooptați în lupta împotriva pandemiei și au demarat testarea gratuită a populației (peste 50% din medicii de familie din județul Bacău au condițiile asigurate pentru a presta acest serviciu medical preventiv).
De asemenea, au fost înființate, la nivel național, 230 de centre de evaluare unde oricine se poate prezenta fără bilet trimitere, indiferent de statutul de asigurat, dar la îndrumarea și recomandarea medicului de familie, și poate primi tratament gratuit, dacă este nevoie, iar antiviralele necesare tratamentului sunt asigurate în Centrele de evaluare.
„Măsurile vin în sprijinul sistemului sanitar implicat în combaterea pandemiei, caracterul lor timpuriu având rolul de a preveni colmatarea unităților de primiri urgențe, a secțiilor de boli infecțioase și ATI şi, prin asta, asigurarea continuității serviciilor medicale pe care spitalele le oferă pacienților cu patologii acute, precum şi a tratării cazurilor cronice”, a declarat deputatul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.