Deputatul Pro România de Suceava Ioan Cătălin Nechifor critică modul în care autoritățile informează populația în legătură cu epidemia de coronavirus. Acesta a subliniat că Grupul de Comunicare Strategică anunța azi, 14 aprilie, 1733 de cazuri la Suceava, cu două mai mult decât ieri, 13 aprilie. DSP Suceava a infirmat acest număr și a spus că astăzi, 14 aprilie, sunt 1706 de confirmați, cu 40 mai mulți decât ieri.

„Dacă ar fi doar simple cifre ai zice că merge și-așa: 2 la primărie, 2 la prefectură etc. Însă adevărul din spatele acestei povești este altul. Și dacă luam de bază ce spune directorul DSP Suceava referitor la numărul de teste făcute pentru Suceava, anume 6141, abia acum ne dăm seama de proporția minciunii. Simplu, sunt mulți pacienți pentru care s-au făcut mai multe teste, chiar trei pentru o persoană externată, așa cum a fost și cazul lui Gheorghe Flutur. Tot din surse oficiale cunoaștem că s-au externat peste 400 de pacienți. Asta înseamă 1200 teste. Minim. Mai sunt câteva sute de teste rătăcite, încurcate, plimbate prin țară, dar să zicem că nu le luăm în calcul.

Sumarizând reiese că unul din 3 teste la Suceava a fost pozitiv, în condițiile în care media globala este de peste 1 la 10, ceea ce înseamnă că la Suceava sunt mult mai mulți infectați decât cunosc, sau doresc să cunoască autoritățile”, a explicat deputatul sucevean.

Acesta a subliniat că estarea se face doar pentru persoanele care au avut contact cu cineva purtător și doar dacă sunt simptomatice.

„Concluzia e clară, manipularea e în floare la Suceava”, a conchis Ioan Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.