Deputatul Cătălin Ioan Nechifor, președintele Pro România Suceava, a declarat că sunt foarte multe localități care primesc rectificare bugetară negativă, iar multe dintre ele nu vor putea plăti datoriile către programul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.
Sunt foarte multe localități care primesc rectificare negativă, care «trebuie să fie în concordanță cu sumele alocate în 2017». Stimați domni care faceți bugetul, nu ați luat în calcul faptul că s-au mărit salariile mult în zona publică, că nu mai bate bugetul pe anul acesta, cel puțin pe secțiunea de salarii cu cel de anul trecut?”, a transmis Cătălin Nechifor.

Acesta a menționat și faptul că nici de această dată nu s-au alocat fonduri pentru programul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”.

Alocarea pentru acel bătrân, deja celebru, program „Suceava – Utilități și Mediu la standarde europene” este fix zero, din nou. Este pentru a treia oară când Guvernul României ne dă zero. Ani la rând și eu m-am străduit, nu m-am lăudat, n-am bătut cu pumnul în piept, am adus bani pentru județul Suceava, pentru Utilități și mediu. Și îmi săreau în cap alți președinți de CJ din țară, de ce la Suceava luăm atât și ei iau atât. Avem această greșeală istorică, acest proiect care, din păcate, devine din ce în ce mai apăsător, mai greu de gestionat de către localități. Foarte multe localități nu vor avea resursă financiară așa încât să poată plăti acele foarte multe milioane de euro pe care Suceava le-a împrumutat prin 2003-2004, pentru acest proiect catastrofic ”, a mai declarat deputatul Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.