Cătălin Nechifor, liderul PRO România Suceava, este de părere că mandatul de președinte al statului ar trebui să fie limitat la unul, iar după încheierea perioadei în care s-a aflat în fruntea țării, acesta ar trebui să devină senator pe viață.

Poate că ar fi înțelept ca mandatul de președinte să fie limitat la unul, nu la două. Pentru că am văzut și la Băsescu, și la Iliescu și la Iohannis, fiecare a făcut ce a putut: unul prin concedii, altul prin scandaluri. După vreo 3-4 ani deja, fiecare a început cu o agendă publică pentru a-și recâștiga mandatul. Și atunci, dacă am avea din start modificată Constituția, scris clar: un singur mandat de președinte. Cred că e suficient dacă poți face ceva. Mă îndoiesc că dacă n-ai făcut nimic într-un mandat, poți face ceva în al doilea, indiferent de conjunctură. Și atunci sunt convins că președintele ar putea fi echidistant. N-ar mai fi presat nici de partid, nici de interesul personal să mai capete un mandat”, a declarat Cătălin Nechifor.

Mai mult decât atât, liderul PRO România Suceava consideră că după încheierea mandatului președintelui, ar trebui ca acesta să devină senator pe viață.

Aș merge pe varianta în care președintele să devină senator pe viață, dacă dorește. Emil Constantinescu cred că putea fi reales în Parlament, dar nu a dorit.
Având un președinte cu un singur mandat efectuat, cred că recuperarea lui în Parlament ar fi benefică. Ar veni acolo cu acea aură de profesionalism, de om învățat, de om cu foarte multe informații și de om care a dovedit că a fost echidistant”, a explicat Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.