Deputatul Cătălin Ioan Nechifor, liderul sucevean al Pro România, susține că, în opinia sa, Valentin Popa, fostul ministru al Educației, și-a făcut datoria.

„Din punctul meu de vedere, Valentin Popa și-a făcut datoria. Din punctul meu de vedere a plecat la acest drum nepregătit politic, pentru că domnia sa nu avea în spate o anvergură politică. Domnia sa a mers la București având în spate și un dezavantaj important, a fost și o campanie împotriva sa. E greu să reziști ca țintă, la București, într-un hățis administrativ, acolo unde sunt cei veșnici din ministere și care, evident, îți impun agenda lor. Ca ministru, e complicat să știi „bucătăria” unui domeniu așa, din prima zi. Nici măcar în câteva luni nu înveți lucrul acesta”, a declarat Cătălin Nechifor.

De asemenea, acesta susține și faptul că, cei care l-au susținut pe Valentin Popa aveau datoria morală să îl susțină și acum.
„Un lucru pe care nu l-am înțeles, și pe care l-am mai văzut și l-am trăit personal. Cred că cei care l-au susținut pe Valentin Popa aveau măcar datoria morală să îl susțină și acum. Să ne gândim puțin. Nu e tocmai așa, ca din drum, ca Suceava sa aibă ministru taman la un portofoliu important, la Educație”, a mai declarat Nechifor.

Deputatul sucevean a menționat și faptul că, în cadrul Partidului Social Democrat, solidaritatea este egală cu zero, pentru că Valentin Popa ar fi trebuit ajutat măcar din prisma faptului că nu era pregătit politic.
„Nici domnul Stan, nici alți lideri marcanți ai PSD Suceava nu l-au susținut, cum de altfel nici eu nu am avut acest privilegiu atunci când a fost cazul. Acum îmi dau seama cât de mult se greșește, pentru că Suceava va pierde portofoliul de la Educație”, a spus deputatul Nechifor.
Potrivit acestuia, Valentin Popa și-a asumat câteva decizii care au cam supărat câteva zone ale Educației, în special în plan universitar, și se așteaptă ca USV să aibă de suferit și să nu mai fie într-o situație favorabilă la nivel central.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.