Liderul Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, susține că închiderea Fabricii de lapte de la Vatra Dornei reprezintă o mare pierdere pentru oamenii din zona de munte a județului, iar autoritățile locale și județene nu au intervenit suficient de rapid pentru a preveni acest lucru.

„Ar fi trebuit ca cei care sunt titanii politicii sucevene să aibă atitudine. Acest brand este îndepărtat de Bucovina iar noi rămânem cu ochii în soare. Au trecut vreo trei zile de atunci și abia acum câțiva politicieni și-au spus ideile. PNL și PSD ar fi trebuit să ia atitudine, însă am văzut lamentări tardive”, a spus Ioan Cătălin Nechifor.

Deputatul sucevean a subliniat că mai multe dintre proiectele pe care le-a demarat în mandatul său de președinte al Consiliului Județean Suceava nu au mai fost continuate, nici de către liberali, nici de către social democrați, ceea, ce probabil, au avut efecte negative asupra a ceea ce s-a întâmplat cu fabricile de la Vatra Dornei.

„Nu sunt genul de politician care vine doar cu critici, ci vreau să reamintesc ce am lăsat în urmă. Faptul că la Vatra Dornei s-a instalat Agenția Montană din România, în mandatul meu de președinte al CJ Suceava spune multe, însă, după ce am predat mandatul domnului Flutur și PSD-ului, prin guvernarea locală, nu s-a mai întâmplat nimic care să genereze dezvoltare de business în această agenție”, a explicat Ioan Cătălin Nechifor.

Acesta a adăugat că în anul 2015, în comuna Dorna Candrenilor, a organizat cel mai puternic eveniment de promovare a zonei montane, care a strâns peste 10 000 de vizitatori, și anume Târgul Național de Zootehnie.

„Din nefericire, după ce am predat mandatul, nu s-a mai făcut nimic pentru că ar fi dus la dezvoltare locală și la situații mai concrete”, a subliniat Nechifor.

Deputatul sucevean a precizat că un alt proiect important care urma să fie implementat pentru zona de munte a fost deschiderea discuțiilor privind transformarea Liceului Tehnologic din Dorna Candrenilor, dintr-o unitate școlară destinată doar tinerilor, într-o unitate care, în perioada vacanței de vară să poată produce fermieri.

„În județul Suceava, nu toți fermierii au studii de profil și, de asta am inițiat acest proiect care, din păcate nu a fost continuat nici de PSD, nici de PNL. Acest liceu ar fi trebuit, în timpul vacanțelor, să formeze tineri fermieri în meserii principale”, a spus Nechifor.

Deputatul sucevean a subliniat că povara cea mai grea, în urma închiderii acestor fabrici, este tot pe umerii fermierilor loacali din localitățile din zona de munte, nu pe umerii Lactalis sau a politicienilor.

„Astăzi, văd că politicieni de rasă și din PSD și din PNL se lamentează”, a precizat Ioan Cătălin Nechifor.

Liderul Pro România propune o soluție în acest sens, subliniind că societatea civilă se poate uni pentru a cumpăra brandul și pentru a produce în continuare, la Vatra Dornei, lapte „La Dorna”.

„Sunt foarte mulți oameni de afaceri care au potențial și posibilitate financiară și, care, din punctul meu de vedere, ar trebui să vină să arate acestei firne franțuzești că există responsabilitate socială a companiilor”, a conchis Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.